Ter Leede D2- SJZ D1

Ter Leede D2- SJZ D1 3-1

Wat blijft het toch een raar fenomeen dat je op de eerste dag van het weekend je wekker nog vroeger moet zetten dan doordeweeks. Dan staat hij op 07.00 uur. Nu moest ik hem om 06.30 uur de hoek in gooien. Lekker hoor een sportende zoon.

Voordeel is wel, dat je als een van de eerste op het sportpark de Roode Molen arriveert. Dit scheelt namelijk een hoop ergernis bij het vinden van een parkeerplek. En zo stond om 07.15 uur de heilige koe naast de lege invalide P-plek voor de ingang. Daar zou hij de rest van de ochtend blijven staan. Om 07.30 uur waren alle koppies binnen voor de volgende pot. Op de D2 app van de dag ervoor werd door Melvin nog even de importantie van deze wedstrijd duidelijk gemaakt. Graag drie punten om drie redenen. De eerste was de strijd om plek 4. De tweede was om met een goed gevoel richting de Easter Open te rijden en misschien nog wel de belangrijkste, de coach van de tegenstander. Deze jongeman is een studiegenoot van Melvin en wat is niet leuker om maandag als winnende coach naast elkaar in de schoolbanken te zitten.

SJZ had tot vandaag 1 verliespunt minder dus een zekere drie punter is het niet. Iedereen was fit alhoewel Rosa snotterend binnen kwam. De wit groenen mochten aftrappen om 08.30 uur op veld 1 onder de bezielende leiding van Mark Horst. De eerste minuten werd er flink afgetast en waren we redelijk aan elkaar gewaagd. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we wat meer de overhand en de daarbij behorende mogelijkheden. Een corner van Rosa kwam scherp voor de goal die Steven mooi met zijn hoofd schampte. Helaas ging het leder net voorlangs. De volgende kans kwam weer uit een standaard situatie. Dit keer een vrije trap van Rosa die Wessel achterwaarts in de handen van de keeper kopte. Diezelfde Wessel speelde zich knap vrij en gaf een puike voorzet op de ingekomen Luan. Ook hij kreeg zijn koppie eronder. Helaas niet met het gewenste resultaat. Wel over de uitkomende keeper maar net naast de verkeerde kant van de paal. Onze druk bleef aan ook na een vlammend schot vanaf een meter of 25 van Quincy. Een vlijmscherpe uitgevoerde counter van SJZ leidde bijna de 0-1 in. Het schot ging rakelings naast. Oef de scheelde niet veel. Het slotakkoord van de eerste helft was voor ons. Wessel gaf een steekbal op Luan die alleen op de keeper afging maar een ultieme sliding van de verdediger tikte de bal uit zijn voeten. Een zekere 1-0 voorkomen. Niet lang daarna floot Mark af en konden we even opwarmen aan een lekker bakkie.

In de rust werd door een aantal ouders de leukste hotelletjes uit het Noord Brabantse doorgenomen, want volgende week staat het jaarlijks uitje op het programma. Een Paasweekend lang voetballen op het hoogste niveau tegen internationale ploegen. Dat zo’n weekend weg zonder kinderen, maar met een lekker hapje en een drankje en andere voetbalouders wordt genoten is dan ook een nare bijkomstigheid.

De tweede helft begon zonder de toch grieperige Rosa. Dit is wel erg zuur voor haar want dit zette een dik kruis door haar voetbalweekend. Dit koste haar, haar invalbeurt in de D1 en de zondag wedstrijd bij de KNVB. Beterschap vanaf deze kant en knap op voor volgende week! Nick kwam voor haar op de befaamde 10 en Tijs kwam voor de moegestreden net herstelde Rowey.

De eerste 5 minuten werden gebruikt om de tegenstander eens flink met de rug tegen de muur zetten. Jikke liet voor de zoveelste keer zijn hielen aan zijn tegenstander zien. Dit gevolgd met een voorzet. De bal stuiterde voor de voeten van Luan. Na de stuit volleerde hij met een soort van halve omhaal het leder met de wreef vol achter de kansloze keeper. Een werkelijk fantastische 1-0 en zo kwam ook Luan van die hatelijke 0 af. Het was het wachten meer dan waard. We bleven drukken en Tijs liet zien dat de trapoefeningen van Emiel zijn vruchten gaat afwerpen. Zijn schot ging dan wel net naast maar de techniek droop ervan af. Nick op 10 was wat onwennig, maar zijn steekbal op Jikke was er niet minder om. Die zette de bal weer strak voor en daar stond die dekselse Luan weer. Helaas nu net naast geschoten. Spits Wessel draaide net over de middenlijn goed weg bij zijn tegenstander. Hij kon oplopen tot de 16. Hij haalde uit en de keeper bokste met alle moeite de bal corner. Hij nam diezelfde corner en bij de tweede paal stond Denzil. Die knikte feilloos binnen. 2-0. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Omdat we iets te ver na voren stonden kon SJZ snel de 2-1 erin counteren. Een voorzet van rechts kreeg Mike niet onder controle en de spits kreeg de kans de los gelaten bal erin te rammen. Werd het zomaar weer spannend. En dan is het nu tijd voor een bekentenis. In het vorige verslag melde ik u dat het twee wedstrijden zou duren voordat Tijs kon profiteren van de training van Emiel. Het is er maar 1 geworden. Sorry daarvoor maar ik denk dat we er wel mee kunnen leven. Het was een afgeslagen corner die op een meter of 20 bij Tijs in de voeten kwam. Hij bedacht zich niet en krulde de bal zo de keeper over. Een heerlijke 3-1! De wedstrijd was nu echt gespeeld en de score had nog wat hoger kunnen uitvallen maar de schoten van Luan en Steven werden gepakt. De vader van Steven floot af. Overigens was het niet te merken aan zijn fluiten dat er een bloedverband was, want hij floot zonder op te vallen en dat is zoals u weet een complement voor een scheids.

Door het verlies van ROAC 79 staan we nu op plek 4. De eerstvolgende wedstrijd is op 2 april. Dan mogen we weer tegen SJZ. Nu uit. Gaan we weer voor 3 punten. Komend weekend het eerder gerefereerde Easter Open. Er wacht een Engelse een Deense en een Nederlandse tegenstander. Wordt een graad of 14. U begrijpt, ik heb er zin in. Denk niet dat ik de enige ben.

Gegroet,

Uw verslaggever.

Opstelling: Mike, Hugo, Steven Denzil Quincy. Rowey ( 30 Tijs ) Rosa ( 30 Nick ) Ryan Luan Wessel Jikke.