Ter Leede D2 Voorschoten 97 D3 1-4

Een nieuwe zaterdag en opnieuw een zware tegenstander. Een tweede jaars team die bestaat uit afvallers vanuit de selectie. Ze zijn gedeeld eerste geworden in de bekerpoule tweede klasse. En nu wederom gedeeld koploper. En daarbij wonnen ze ook nog eens met 6-2 van hun eigen D2. Oftewel een mooie tegenstander om de degens mee te kruisen. De mannen en dame van de D2 wilden graag laten zien dat vorige week een complete off day was en dat we echt wel een aardig potje kunnen ballen. Op naar een winderige Rode Molen waar om 11.45 uur werd afgetrapt op veld 8.

De eerste minuten gingen gelijk op. Waarbij we er beter op zaten dan vorige week. Dit onder de bezielende coaching van Melvin. Achterin stond Rosa centraal met Denzil. Waarbij Rosa iets meer de drang naar voren heeft. Maar dit wisselde ze goed af. Op rechts stond Quincy en op links Hugo. Rechtshalf stond Ryan daarnaast Tijs en op links Jikke. In de voorhoede mochten Nick en Luan naar eigen inzicht van positie wissen en spits Wessel bleef spits Wessel. Ik moet zeggen dat we redelijk stand hielden tegen de mede koploper. Sterker nog wij maakten het spel en Voorschoten wachtte af. Wessel had in de 8ste minuut de 1-0 op zijn schoen toen hij alleen op de keeper afging. Helaas zat de keeper er goed tussen. Daarna was het de tegenstander die goed op links door kwam met een mooie pass over de ‘hele’. De daaropvolgende voorzet tikte keeper Mike corner. Mike was er later ook als de kippen bij toen een voorzet op randje 16 scherp werd voorgegeven. Voordat de aanvaller er bij kwam dook hij op de bal. Een halve kans onschadelijk gemaakt. Nu was het onze beurt om kansen te missen. Een scherpe corner van Rosa werd door Denzil richting doel gekopt. De bal ging voorlangs, maar daar stond Nick bij de tweede paal. Helaas kreeg hij de bal niet goed onder controle en zijn schot kwam in het zijnet. Een paar minuten voor tijd trapte Mike de bal naar Hugo. Het lukte hem niet om de bal te controleren en de aanvaller van VS was er snel bij om de bal voor te geven. Omdat we uit positie stonden was het een eenvoudige intikker die de 0-1 op het scorebord bracht. De 0-2 volgde heel snel. Een ingooi op onze eigen helft kwam in de voeten van de tegenstander en de voorzet kwam op de 16 waar Mike stond. De aanvaller schoot de bal omhoog en stuiterde het doel in. Een lullig doelpunt zo net voor de rust.

Melvin moest helaas de dug out verlaten, maar ja wat is helaas als hij weer mee mag met het eerste. Achteraf niet voor niets want hij heeft weer wat minuten gemaakt. En niet onverdienstelijk! Aangezien Toon en Melle al aan het ballen waren werden nu de lijnen uitgezet door Ronald van Gaal en die knappe blonde. Blijft een mooi duo. Zo in de rust konden we concluderen dat wij niet onder deden en dat door de twee ongelukkig heden we achterstonden. Daarbij opgeteld dat het bij ons paar tandjes beter kon gingen we goed geluimd aan de tweede helft beginnen. Steven kwam in de ploeg voor Quincy maar ruilde wel met Hugo qua positie. Rowey kwam erin voor Ryan.

Met de wind in de rug was de direct na de aftrap eerste mogelijkheid voor Luan. Hij kwam net een voetje te kort om de bal langs de keeper te werken. Daarna was het een iets te makkelijk gegeven vrije trap die door Jikke net over werd getrapt. Wij hielden de druk en vlak bij de cornervlag werd Wessel onreglementair afgestopt. Rosa ging achter de bal staan en een beetje gedragen door de wind kwam de bal in het 5 meter gebied. Daar was Nick in komen lopen en was alerter dan de keeper. Want voordat hij de bal kon pakken kopte Nick de bal binnen. Een verdiende 1-2 en door. Het spel werd aan beide kanten wel wat rommeliger en echte kansen ontstonden niet. We merkte wel dat het publiek van de tegenstander begon te morren. Kwam ook nog eens bovenop dat hun grensrechter ons de buitenspelregels wilden uiteggen. Ik heb op zijn advies nog even nagekeken wat buitenspel was en achteraf blijkt dat ik toch gelijk heb. Overigens kon ik me wel de verwarring voorstellen. Dit aangezien onze grens wat laat vlagde, maar dat kwam weer omdat de vlag uit zijn handen viel tijdens het vlaggen van de dus terechte buitenspelval. Om er een beter resultaat uit te halen gingen we achterin 1 op 1 spelen. Rosa schoof dus door om het middenveld te ondersteunen. Beetje jammer was het dat kort na deze wisseling de grensrechter van de tegenpartij een duidelijke ingooi voor ons aan zijn eigen ploeg gaf. Beetje triest, maar goed dat komt nog steeds voor. Wij stonden hierdoor uit onze positie en zo kon het zijn dat de daarop volgende lange bal over de verdediging viel en werd door de aanvaller knap ingeschoten. Wij bleven 1 op 1 spelen en hoopte er nog wat uit te slepen. Dit kon in de prullenbak na een iets te zachte terugspeelbal van Steven. Als een aanvaller dat doet heb je nog een heel veld achter je waar het kan worden rechtgezet, als verdediger heb je dat niet. De aanvaller was er bij om dit vroege Sinterklaas cadeau uit te pakken. 1-4. Wedstrijd klaar. Helaas niet voor de Nederlands kampioen karate bij de junioren. Deze jongen vond het nodig om na een duel met Wessel hem vol in de knieholte na te trappen. Geloof niet dat dat zo wordt aangeleerd. Een zeer terechte uitsluiting. Jammer dat de begeleiding en de ouders van de tegenpartij daar anders over dachten. Kort daarna floot de scheidsrechter af.

Weer met lege handen, maar wel met een beter gevoel dan vorige week. Een kleine nederlaag of een gelijkspel had de meer rechtgedaan aan de veldverhoudingen, maar goed we houden vast aan het feit dat de eerste punten snel zullen komen.

Volgende week weer een vroege thuiswedstrijd. Ditmaal tegen een bekende tegenstander, Meerburg D3. Wij zijn ze tegengekomen in de bekercompetitie. Toen werd het 4-4. Pakken we nu de volle 3?