Ter Leede E2 (O10)- Quick Boys E2 (O10) 3-2

Verwend met horizontale regen en veld 5 (daar ergens bij de Akzo) werd op deze dinsdagavond de derde wedstrijd in de 9 tegen 9 schaduwcompetitie gespeeld.

De eerste wedstrijd tegen de Rijnsburgse Boys-selectie O10 werd gewonnen, en de tweede tegen die van Katwijk eindigde in een gelijk spel. Vandaag staan er 9 eerstejaars E-selectie spelers van Quick Boys op het menu.

Schuilend in 1 van de oude NZH- bushokjes zagen we (in het schemerdonker met moeite) onze mannen zich warm spelen. Het wachten was op het Eureka- momentje. Maar helaas, de verlichting ging zelfs na pogingen van een aantal ingenieurs niet aan maar in zijn geheel uit. Doelen werden dus verplaatst en er werd uitgeweken naar een ander grasveld dichter bij de bewoonde wereld.

Toegevoegd aan de E2 zijn vandaag de E4 spelers Marijn, Ruben, Martijn en Milan. Thomas speelde niet. Hij had zondag nog getraind en heeft morgen een wedstrijd in Feyenoord O10. Alex heeft zaterdag voor het laatst gespeeld en speelt alleen de eerste helft om dezelfde reden.

Nadat coaches Bob van Aken en Tim van Tiem de lijnen letterlijk hadden uitgezet werd er een begin gemaakt met de wedstrijd. En daar kunnen we verder redelijk kort over zijn.

Ter Leede was machtiger, gretiger en gingen vanaf het begin voor de winst. De E4 spelers deden het prima en het geheel was dus een geheel. Ter Leede kreeg teveel ruimte en kon naar hartelust opbouwen. Met name Alex moet je korthouden en dat gebeurde te weinig. Dit resulteerde in een mooi afstandsschot van hem hoog in het dak bij de tweede paal en de 1-0 . Niet veel later een schot van Levi in de korte hoek op de keeper en wederom Alex die deze keer in de rebound af werkte: 2-0. En dit alles met een stevige tegenwind. Na nog een mooi schot op de lat van QB floot de goed fluitende scheids voor het einde van de eerste helft.

Alex eruit om zich fysiek voor te bereiden op Feyenoord morgen en Kaya als gelegenheidsspits voorin.

De tweede helft. Wind tegen lijkt een voordeel: al snel komt RB op 2-2 na een eigen doelpunt van Ruben en nog een goal van RB. Lang bleef het zo totdat TL in de eindfase weer wat kansen ging creëren. Ruben miste er een maar vervolgens, in een aanval daarna, wist Kaya bij de eerste paal te scoren. Dit na 3 mooie reddingen op rij van de QB keeper. 4 keer was echter teveel.

Eindstand 3-2. Een respectabele uitslag.