Ter Leede E2 prolongeert Easter Open titel

Tijdens het afgelopen paasweekend deed de E2 van Ter Leede mee aan het Easter Open International Youth Tournament (Eastern Open 2016). Een toernooi met tegenstanders uit heel Europa. Het begon allemaal op zaterdag 26 maart op Sportpark de Kwik in Wanroij waar men moest aantreden voor de poule wedstrijden tegen de plaatselijke favoriet Constantia, Cambridge United Engeland en Kvistgard IF Denemarken. Vanwege de vele blessures was het team versterkt met keeper Hugo en middenvelder Milan, beiden spelers van de E4. Met hun hulp eindigde Ter Leede E2 als eerste in de poule met maar liefst 20 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen.

Op de finaledag zondag 27 maart waren de tegenstanders van een ander kaliber. In de eerste wedstrijd op sportpark de Slatert in Beugen was het beloften team van Sporting Club First Touch 04 de tegenstander (1). Deze wedstrijd werd gewonnen met maar liefst 5-1. Het tweede obstakel voor een finale plek waren de russen van FCLegirusInter uit Helsinki. De bezoekers uit het hoge noorden leken wel aan de grond genageld door de hoosbui die het sportpark teisterde. De Ter Leede spelers gingen hier beter mee om en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 6-1. De plek in de finale was hierdoor al zeker maar ook in de laatste poule wedstrijd tegen onze vrienden uit Eindhoven, Wodan, werd vol gas gegeven. De laatste poule wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Rood Gelen.

De aftrap van de Finale onder 10 van het Eastern Open was pas om 18:00. Tot grote schrik van de Sassemse supporters was net als in 2015 het beloften team van vv Katwijk de andere finalist. De finale vorig jaar tegen deze Kattukers was een zinderende wedstrijd waar na 30 bloedstollende minuten Ter Leede als gelukkige winnaar van het veld stapte. Voor deze editie hadden de coaches Steven, Kevin en Tim echter de grootste moeite om een fit team samen te stellen. Echter luttele minuten na het fluitsignaal was de spanning al verdwenen. Spits Alex opende de score al vroeg in de wedstrijd en keeper Maarten ontwikkelde zich tot Man of the Match. Zelfs het geplaatste schot in de verre hoek wist hij op onnavolgbare wijze uit de kruising te ranselen. Aan de andere kant had Ter Leede de ruststand al bepaald op 4-0. Slechts in de slotminuten werd Maarten dan eindelijk verschalkt maar toen was de concentratie in de verdediging ook ver te zoeken. De finale wedstrijd tegen Katwijk E2 eindigde in een verdiende 5-2 overwinning voor Ter Leede E2. Na 2015 kwam ook in 2016 de Eastern Open titel met het busje mee terug naar Sassenheim.

Spelers E2: Maarten, Levi, Timo, Xavier, Kaya, Thomas, Rein, en Alex.

Invallers E4: Martijn, Milan en Hugo.

Coaches: Steven, Kevin, en Tim

Begeleiders: Jaap en Leon