Ter Leede E6- Katwijk E6

Zaterdag 21 november 7.00 ‘s ochtends de regen en hagelstenen kletteren tegen de ramen. Dat belooft weer een mooie sportieve dag te worden want vandaag moet ons favoriete team weer spelen en wel tegen de Kattukkers.

Klokslag 9.45 vindt de aftrap plaats. Het spel vindt plaats voor het doel van Katwijk en TL krijgt al 4 kansen, maar daar is opeens Katwijk en die schiet de bal er al in! Na 5 minuten al 1-0 voor de tegenstanders, maar gaan onze jongens huilen? Nee, natuurlijk niet . Ze doen er stuk voor stuk nog een tandje bij. De verslaggeefster staat met open mond te kijken en laat haar koffie koud worden en is volledig van haar stuk door de inzet van onze jongens.

In de 14e minuut gaat Pieter in de aanval op het doel helaas mis. Daarna een voorzet van Pieter naar Gijs, Gijs schiet super alleen helaas net mis, ik zeg mooie aanval jongens.

Uit het niets komt opeens verdediger Joost om de hoek zeilen en ook vol op het doel, maar onderschept door de keeper. Top inzet Joost.

Timo neemt wel 4x een corner, wat een onwijs snoeiharde ballen kan die jongen geven en wat een mooie techniek.

Katwijk vecht hard terug, maar onze Max, rots in de branding, houdt alle ballen tegen. Wat is die jongen beresterk.

Nog steeds geen punt voor TL. Onze coach Jan staat zich te verbijten, gelukkig niet op zijn nagels, anders had hij de verfresten in zijn mond hangen.

Het publiek bestaat voor 90% uit vaders en vergeet opa van Stijn niet, gelukkig wordt het publiek wel goed voorzien van koffie, maar helaas zonder golfkarretje.

Stijn heeft een pittig duel met de tegenstander, maar hij geeft niet op, sterk aan de bal hoor Stijn of zal ik zeggen IJZERSTERK!

Kelvin, onze middenvelder rent zich de longen uit het lijf en laat elke wedstrijd weer meer vooruitgang zien en dat is heel knap.

Na 23 lange minuten is daar eindelijk een punt voor TL door Pieter en een assist van Stijn, hard gewerkt jongens.

Rust- zo kan ik eindelijk mijn koffie opdrinken en je gelooft het niet, maar de zon schijnt. Echt ik hou van Holland. Thermoshirts worden uitgetrokken.

Daaf wordt nu echt enthousiast en roept de hele tijd: nog een keer!! Teletubbie? Geintje Daaf, ook jij bent een topper!

Het team van Katwijk bestaat uit 4 jongens en 4 dames nou dat hebben we geweten. Opnieuw gaat Joost het duel aan, vol in de verdediging tegen een dame uit Katwijk, maar ook Joost is een kanjer en blijft volhouden.

Hidde scoort 2-1, moeilijk hoor al die standen bijhouden.

Gijs wordt in een duel omver geschopt, maar wat is hij hard aan het werk, veel pogingen op het doel en bijna zitten ze erin. Gijs loopt goed door wat zelfs bijna leidt tot een botsing met de keeper. Wat een inzet en lef heeft die jongen.

Timo gaat ook vol op het doel af en kan zelf van een wat langere afstand een poging op het doel wagen, wat een prestatie en een mega goede inzet.

De coach van Katwijk roept ook nog een tipje: Houd de deur dicht?? Nou dat zullen we dan maar doen. De punten vliegen ons nu om de oren, zo is het inmiddels 4-1.

Bij Katwijk zijn veel slidings te zien en ze krijgen ook nog een vrije trap en scoren dan ook nog 4-2, ja daar zijn ze blij mee, dat snap ik.

Opnieuw nu weer een snoeiharde trap vanuit cornerpositie door Timo. Kelvin probeert deze op te vangen en houdt druk op de bal, dit alles voor het doel van Katwijk, ik reken het goed!

Nog een paar minuten Gijs gaat met bal en al op het doel af en sleept er en een corner uit, toppertje!

Daar is dan de fluit, een overwinning van 4-2, voor E6 van TL, onze jongens, ik pink een traantje weg van vreugde. Jongens van harte gefeliciteerd met jullie overwinning! Alle ouders zijn trots op jullie. Goede prestatie geleverd en met veel sportiviteit.

Ik heb begrepen dat de jongens de 3e helft de overwinning onder de douche hebben gevierd, gelukkig dus veel lol met elkaar!!

Op naar volgende week
Met groeten van de verslaggeefster