Ter Leede E6- Meerburg E12

Na vorige week tegen koploper Teylingen na een 3-0 achterstand terugkomen tot
3-3 was echt pure klasse, een teamprestatie, een echt voetbalgevecht (wel sportief).
Met deze wedstrijd in onze gedachten gingen wij de strijd aan tegen een lager geplaatste
tegenstander, maar een tegenstander die de laatste weken wel met een goede serie
bezig was, wij waren gewaarschuwd voordat de wedstrijd aan zou vangen.
Wij begonnen de wedstrijd met het zonnetje in het gezicht en met het windje lichtjes
tegen.
Onze start werd niet een van de betere, wij kregen bijna vanaf de aftrap een corner tegen
en die ging er direct in, evenals vorige week in 0-1 dus.
Direct hierna namen wij het initiatief in handen en drongen Meerburg terug op eigen helft.
Wij creëerden ook de nodige veelbelovende kansen en kregen ook een aantal echte
kansen op de 1-1, maar helaas hij wilde er nog niet in, tot zo’n 5min voor rust uit een goed
lopende aanval Pieter van redelijke afstand het net lied bollen 1-1.
Nog voordat het rustsignaal klonk raakte Max Corsten nog het aluminium .
Na het praatje en de limonade gingen we vol goede moed en vertrouwen aan het tweede
bedrijf beginnen en alsof het zo moest wezen ons vertrouwen werd beloond.
Het was Stijn die zoals vaker op pure wilskracht voor de 2-1 zorgde.
Vanaf dat moment werd Ter Leede sterker, maar kon niet de beslissing forceren, sterker
nog, Meerburg kroop na de wissel van Timo uit z’n schulp en zocht brutaal de aanval.
Dat resulteerde binnen enige minuten tot twee uitgespeelde aanvallen die beiden in
evenzovele doelpunten, 2-3 dus.
Timo terug in het veld en gelijk 2-4 verdedigers waren ineens aanvallers????
En onze aanvallende spelers waren toch aanvallers nietwaar ??
Gelukkig keerde de rust terug in het team en samen knokten zij zich terug in de wedstrijd.
Het werd eenrichtings verkeer naar het doel van Meerburg
Wij kregen diverse hoekschoppen te nemen van dezelfde kant als waaruit Meerburg
de 1-0 scoorde en uit de tweede hoekschop van Timo, ( de eerste belande op het dak)
scoorde hij de aansluitings treffer 3-4.
Nu werd alles uit de kast gehaald om de gelijkmaker op het bord te krijgen, de hoekschoppen van de rechterkant zorgde wel voorpaneel, maar nog niet voor de
gelijkmaker.
Hij kwam er wel en de maker hiervan was de Man of de MATCH, Stijn,!!
Het leek erop alsof hij z’n laatste adem hiervoor gebruikt had, maar hij bleef op de
grond liggen om even te genieten !!! 4-4.
Er was nog tijd, al was het niet veel, om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar ik als begeleider was al lang blij met dit uiteindelijke resultaat.
Dit team heeft wederom laten zien wat het op kan leveren als de neuzen dezelfde kant
op staan.
As. zaterdag wederom een zware tegenstander, v.v. Oegstgeest uit.
Wij spelen om 09:30.
De E5 spelen ook in Oegstgeest bij A.S.C. om 11:30.
Dit meld ik even, omdat als de E5 deze wedstrijd winnend weet af te sluiten, zij
de eerste KAMPIOEN van Ter Leede zijn in 2016.