Ter Leede E6 – Rijnburgse Boys E5. Uitslag 2-1
Eigenlijk stonden stond voor ons team de competitie stil afgelopen zaterdag maar door
de afgelastingen van de weken hiervoor moesten wij afgelopen zaterdag de wei in en wel
tegen de tegenstander van vorige week.
Dus voor ons nagenoeg dezelfde voorbereiding als vorige week, met vooral de nadruk op
revanche voor de eerder geleden nederlaag in Rijnsburg en de vervelende opmerking van
de jeugdige scheids (begeleider)aan het adres aan Timo gedaan.
Wij gingen met dubbele motivatie het veld in voor een strijd die wij beslist niet wilden
verliezen, en zoals hierboven vermeld ook niet gebeurde.
Onze mannen speelden zoals een TEAM behoort te spelen als TEAM dus.
Rijnsburg trapte af en wij hadden het windje in de rug wat inhield dat wij grotendeels van
de eerste helft dicht in de buurt waren van het Rijnsburgse strafschopgebied.
Wij verkregen door goed samenspel best wel veel kansjes, en zeker ook een paar echte
kansen die jammer genoeg net niet benut werden.
Toch kwamen wij terecht op 1-0 Stijn werd de maker van niet alleen een mooi en goed
geplaatste bal maal vooral op pure doorzettings vermogen. (Klasse)
Ik zou bijna vergeten dat wij achter niets te doen kregen en of Rijnsburg allen maar aan
het verdedigen was, verre van dat maar onze verdediging stond zoals wij gewend zijn
als een huis!!!
En dan toch een klein foutje van de overigens zeer goed leidende scheidsrechter Benjamin
leide de 1-1 in, overigens in mijn ogen een mooi maar op dat moment niet echt verdient.
Er trad hierna even z’on moment aan van teleurstelling aan en de Rijnburgers roken dat
probeerden direct druk naar ons doel te zetten, dan staan onze verdedigers op en laten
zien wat ik graag zie, je tegenstander laten weten dat je verdediger bent!!!
In de rust even bijgepraat over de tegenwind, en hoe dat te bespelen, maar ook te
vertellen dat we als team deze wedstrijd in de pocket moeten hebben.
De tweede helft hebben wij ook veel meer balbezit gehad dan onze tegenstander, ook
in aanvallend opzicht waren wij ondanks de tegenwind de bovenliggende partij.
De wedstrijd loopt zo naar einde voor een 1-1 of 2-1 of 1-2 alles kan nog.
Rijnsburg probeerde een strafschop te versieren mede met de hulp van de vaders en
moeders die schreeuwden om een strafschop.
Benjamin van Aken de scheidsrechter vond naar volle overtuiging dat er niets aan de
hand was en liet na een korte onderbreking het spel hervatten met een uittrap van
onze keeper met nog 2 minuten op de klok, met grote spanning op het bankje waar de
ouders en opa’s van onze mannen bivakkeerden.
Ter Leede in balbezit Stein speelt Pieter aan Stein krijgt de bal terug snijd door de verdediging
speelt Max in de loop aan en Max scoord!!! 2-1
Ikzelf spring een gat in de lucht, het bankje met ouders en opa’s deint zachtjes heen en