Ter Leede F1 – ASC F1

Vandaag speelden we tegen ASC, zijn stonden drie punten boven ons, winst was dus noodzakelijk om langszij te komen.  De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen. Gelukkig was opa v/d Kooij bereid om de wedstrijd te leiden.  Het was ASC dat vanaf de aftrap het initiatief nam, ze waren feller en lieten de bal goed rond gaan. ASC creëerde een aantal goede kansen, maar het net werd nog niet gevonden. Tussendoor kregen we wat kleine kansen, maar Achraf en Lenn stonden nog niet op scherp. ASC kwam verdiend op voorsprong, hun spits zette goed door over rechts en schoot de 0-1 binnen. Niet veel later viel de 0-2,  door wat te afwachtend te verdedigen kon de spits van ASC de paal raken, en in de rebound was hij alert.  Hierna werden we wat feller en gingen we wat beter spelen. Justin kwam als winnaar uit een stevig duel en wist Nick te bereiken. Die schoot onhoudbaar binnen met rechts 1-2. Dit was ook de rust stand, Nino benoemde dat we feller moesten spelen, inzakken en aansluiten, dan moest het goed gaan komen.

Helaas begonnen we heel slap aan de tweede helft en binnen 3 minuten stond het 1-3. Niet later stond de spits van ASC helemaal vrij en scoorde makkelijk de 4-1. En nog steeds waren we niet bij de les,  tot 3 maal toe ging er een speler van ASC alleen op Olivier af, 3 x schoot hij naast.  Toen ging de wedstrijd kantelen. Nijs veroverde de bal op eigen helft en gaf een goede pass op Achraf die de 4-2 binnen schoot. We gingen er weer in geloven, alle duels werden gewonnen en we speelden verder van onze goal af. Dit kwam mede door Thijs die zijn rol als laatste man heel goed invulde.  Nijs gaf weer een goede diepe bal, Nick raakte hem half, maar Achraf helemaal, 3-4.  We bleven druk zetten en vechten voor de 4-4. En die viel, het was Mads die op zijn karakteristieke wijze een corner in 1 keer binnenschoot. We gingen door, om de winnende te maken maar helaas was de tijd nu onze grootste tegenstander.  De opa van Thijs floot voor het einde van de wedstrijd, die hij uitstekend had geleid.  We pakten een punt na een 4-1 achterstand, vanaf dat moment toonden jullie een geweldige wedstrijd mentaliteit. Hou die vast, dan blijven overwinningen niet uit.