Ter Leede F1 – Kagia F1

Vandaag speelden we onze tweede wedstrijd tegen Kagia. Zij waren in de beker competitie 1e geworden in de tweede klasse en dus gepromoveerd naar de eerste klasse. In deze klasse waren ze goed begonnen, met een overwinning op RCL.
Het zou vandaag dus zeker geen makkie worden, maar met een goede inzet zouden we deze wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen.
We begonnen degelijk aan de wedstrijd, we waren de betere ploeg zonder heel goed te voetballen. We hadden meer balbezit, maar werden voorin niet echt gevaarlijk. Achterin stonden Thijs, Nijs en Achraf goed en ze gaven weinig kansen weg. Gaande weg de eerste helft werden we gevaarlijker, we kregen kansen via Lenn en Nick maar die wilden er nog niet in. Het was uiteindelijk Lenn die de wedstrijd openbrak. Een mooi afstandsschot van Mads kwam via de lat bij een Kagia verdediger, die twijfelde, Lenn niet: 1-0. We bleven aanvallen en het was Mads zelf die na goed doorgaan de 2-0 binnen schoot. Met deze stand haalden we de rust, in de rust gaven Wilco en Nino nog wat tips zodat we de tweede helft tot een goed einde konden brengen.
De tweede helft begonnen we slordig te worden, we gaven wat meer ruimte weg. Waardoor Kagia wat dichter bij Olivier in de buurt kon komen. Toch was het Ter Leede die de grootste kansen kreeg, Justin kreeg een goede kans, maar ook Nick was dichtbij. Mads zag nog een schot op de lat belanden. We kregen nog een paar goede mogelijkheden, maar er werd gekozen voor eigen succes en niet voor de vrije man.
Halverwege de tweede helft viel Achraf tijdelijk uit met een kleine blessure, dit leidde tot verwarring, waar Kagia dankbaar gebruik van maakte. 2-1. Vanaf dat moment nam Kagia het heft stevig in handen. Ter Leede kwam er niet meer uit en de gemaakte afspraken werden niet meer nagekomen. We werden zwaar onder druk gezet en Kagia creëerde de ene kans na de andere. Het was aan Olivier te danken dat de voorsprong behouden bleef. De druk van Kagia bleef aanhouden, vooral omdat onze aanvallers niet meer mee verdedigden. Onze eigen verdediging kwam daardoor extra onder druk te staan. Bij bal bezit ging het helaas ook fout, we vergaten het veld breed te houden en stonden te ver van elkaar vandaan om de bal rond te spelen. Uiteindelijk was het onnodig bal verlies wat ons de das om deed. De bal kwam voor de voeten van Kagia’s beste speler (het enige meisje in hun team). In eerste instantie voorkwamen Olivier en Thijs de 2-2, maar na goed doorzetten scoorde ze de meer dan verdiende gelijkmaker.
Dit tegendoelpunt vlak voor tijd schudde de F1 niet wakker, en het was aan Olivier te danken dat we vandaag niet verloren.
Vandaag dus weer een wedstrijd met twee gezichten, vandaag leden we gezichtsverlies.
Maar leren is in deze fase belangrijk en als we deze leermomenten meenemen kan het een volgende keer alleen maar beter gaan. Volgende week spelen we tegen Noordwijk F1. Eerder dit seizoen verloren we daa met 11-1. Zaterdag gaan we laten zien dat dat een vergissing was.