Ter Leede F1 – Katwijk F1

Vandaag stond de F1 een zware dobber te wachten. Katwijk de koploper van de bekerpoule.
Vooraf had Nino aan gegeven dat we voor een stunt konden zorgen als we elkaar zouden helpen, fel zouden zijn en als een team zouden spelen. Daar gingen we voor.
We begonnen goed en fel aan de wedstrijd. Desondanks was Katwijk de betere ploeg. Ze hadden gevaarlijke buitenspelers en een sterke middenvelder. Nijs en Thijs speelden kort en fel en lieten hun tegenstanders niet in hun spel komen. Op het middenveld was Mads heerlijk aan het buffelen zodat Katwijk ondanks een veldoverwicht niet tot goede aanvallen kwam. Helaas was het toch Katwijk dat de aan de leiding kwam na een scrimmage vlak voor het doel. Dit doelpunt werkte als een accelerator voor de F1. We gooiden alle schroom van ons af en zette de schouders er goed onder. Achraf schoof regelmatig door naar voren om voor gevaar te zorgen. Justin en Mads hadden wat kleine kansen maar niet gevaarlijk genoeg om de Katwijkse keeper te verontrusten. Vlak voor rust had Lenn de gelijkmaker kunnen maken, maar helaas hij kreeg de bal niet onder controle.
Zo gingen we met 0-1 de rust in. Na een peptalk van de begeleiding en een limo gingen we de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker.
We speelden vol op de aanval en Katwijk kwam er spaarzaam uit. Uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker. Achraf omspeelde twee verdedigers en loste een schot op de goal. De bal smoorde op het been van een Katwijk verdediger, maar daar stond Nick die niet twijfelde en de terechte gelijkmaker binnen schoot. De blijdschap was enorm en we gingen door. We bleven aanvallen en kregen kansen op de 2-1 iedere keer stond de keeper van Katwijk in de weg. De grootste kans kreeg Mads, hij schoot een vrije trap rakelings over. Katwijk kwam er af en toe uit met een counter die onze verdedigers onschadelijk maakten. Een keer was Olivier daar met ( zoals we eigenlijk al gewend zijn van hem) met een super redding, waarmee hij zo goed als zeker de 1-2 voorkwam.
Langzaam maar zeker begonnen de krachten weg te vloeien en Mads was licht geblesseerd na dat hij een forse bodycheck had gehad. Uiteindelijk was het de rechterspits van Katwijk die de wedstrijd besliste. Hij haalde de achterlijn en uit zijn voorzet werd de de 1-2 gescoord. Het was vlak voor tijd en we gaven alles voor de gelijkmaker. Er ontstond ruimte en 10 seconden voor het einde viel de 1-3 op identieke wijze als de 1-2. We verloren vandaag met 1-3 in cijfers maar we hebben vandaag heel veel gewonnen. Jullie hebben gespeeld met een fantastische inzet, laten zien dat jullie niet onderdeden voor de koploper, geweldig gevoetbald en met opgeheven hoofd het veld verlaten!!!!