Ter Leede F1 – RCL F1

Vandaag speelden we de eerste wedstrijd in de tweede ronde. Na tien wedstrijden hadden we vijf tegenstanders al 2 x gezien. Met nog acht wedstrijden te gaan, treffen we nog maar vier tegenstanders. Een vreemde competitie planning! KNVB? RCL was vandaag de tegenstander, met 15 punten goed voor de vijfde plaats. Voor Thijs was dit een speciale wedstrijd, want zijn neef Gijs was een van de tegenstanders. Vandaag hadden we weer te maken met ziekte, Nijs was afwezig door de griep, en Redouan nam zijn plaats in.

RCL begon fel aan de wedstrijd en was veelvuldig op onze helft te vinden. Echte grote kansen kregen ze niet maar toch viel de 0-1. Een van de spelers kwam op over rechts, er werd niet kort genoeg verdedigd, en een voorzet volgde. Deze mislukte voorzet vloog schitterend in de bovenhoek en liet Olivier kansloos. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en speelde de wedstrijd zich groten deels af op de helft van RCL. We kregen enorme kansen op de 1-1, maar het vernuft of kracht ontbrak om tot een doelpunt te komen. Nick en Lenn hadden goede kansen en pech. Aan de andere kant stond de verdediging met Redouan, Thijs en Justin als een huis en kreeg RCL weinig kansen. Mads en Achraf waren veelvuldig voorin te vinden maar de bal wilde er niet in.

De ruststand was 0-1, we spraken af dat we op dezelfde voet verder zouden gaan en dan zou het doelpunt vanzelf vallen. In de tweede helft was RCL de boven liggende partij. Ze creëerden diverse kansen, maar Olivier had weer fantastische reddingen in huis. Gedurende de tweede helft kwamen we weer beter in het spel, en kregen we ook weer kansen. Omdat het nog maar 0-1 was bleef het ontzettend spannend. Toen de laatste seconden weg tikten vuurde Mads nog een keer op doel. De keeper van RCL wist met veel geluk de bal uit het doel te houden, we verloren nipt met 0-1. Vandaag was de instelling en team spirit fantastisch, maar op de momenten dat het er echt op aan kwam, kwamen we net te kort.