Ter Leede F1 – Rijnsburg F1

Na twee forse nederlagen was het tijd om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Vandaag hadden we geen ziekenboeg en konden we er op volle sterkte tegen aan. Rijnsburg had 3 punten meer. Wilden we langszij komen moesten we winnen. In de training hadden we aandacht besteed aan het fysieke duel. In de bespreking werd er op gehamerd dat we de duels moesten winnen. Rijnsburg starte sterk en zette ons direct onder druk. Olivier, Thijs Nijs en Achraf stonden hun mannetje, maar in een aantal situaties kwamen we goed weg. Af en toe waren we zelf gevaarlijk, Nick was een paar keer op snelheid in de buurt, en Mads had geen geluk met zijn afstand schoten. Na slecht uitverdedigen kwam Rijnsburg verdiend op voorsprong. Niet veel later, weer na matig opbouwen, kon Rijnsburg wederom profiteren 0-2. We kregen nog wat kleine kansen voor de rust, maar we gingen de limonade in met een achterstand.
In de tweede helft zouden we alles uit de kast moeten halen om langszij te komen. We gingen aanvallender spelen en creëerden meer kansen dan in de eerste helft. Rijnsburg kwam minder aan aanvallen toe maar loerde op de counter. Achraf begon iets voorbij de middellijn aan een fraaie solo, die hij net zo fraai af rondde. De aansluitingstreffer was een feit. We gingen op jacht naar de gelijkmaker. Hierbij gaven we achterin wel wat meer ruimte weg zodat Rijnsburg er af en toe gevaarlijk uit kwam.
Vlak voor tijd was het Lenn die de verdiende gelijkmaker scoorde. Dit was tevens de eindstand. Bij de penalty’s ging het dit keer niet om de doelpunten, maar om de lat. Die werd door beide partijen frequent geraakt tot groot plezier van iedereen. Een leuke wedstrijd met een terechte uitslag. Maar de volgende wedstrijd gaan we voor de winst.