Ter Leede F3 – Alphense Boys F10: Het eerste punt

papen5v1
In de derde competitieronde een thuiswedstrijd tegen één van de koplopers in de 7de klasse de F10 van Alphense Boys of wel de papen. Een team met het maximaal aantal punten terwijl wij nog tegen een hatelijke 0 aankeken. Helaas moest Lars zich afmelden voor deze topper vanwege een enkelblessure. Ook het meespelen van Sam was lange tijd onzeker. Gelukkig was hij net op tijd hersteld van een hardnekkig griepvirus maar hij begon daarom op de reservebank. In de 7de minuut moest hij reeds invallen voor middenvelder Mats die geblesseerd het veld verliet. Het spel van de papen had zijn eerste slachtoffer geëist. Gelukkig hield de scheidsrechter het spel kort maar ondanks dat moest de verzorger nog meerdere malen uitrukken. Middenvelder Floris was ook een van de slachtoffers maar gelukkig kon hij de wedstrijd vervolgen. De Ter Leede verdediging met deze keer een centrale rol voor aanvoerder Jason lieten zich er niet door intimideren. Linksback Ryan ging voorop in deze strijd en ondanks de sterke tegenwind voor Ter Leede wisten de papen geen grote kansen af te dwingen in de hele eerste helft. Ruststand 0-0.
papen2v1
Met de wind mee in de tweede helft werden de verdedigende stellingen verlaten. Rechterspits Daan kreeg zowaar eindelijk eens een bruikbare bal op de helft van de tegenstander. Toch waren het de papen die de score opende 2 minuten na de limonade. 3 minuten later was het echter alweer gelijk. Jay draaide de bal uit de allereerste Ter Leede corner in het net, 1-1. Dan na 35 minuten zowaar de zwaar bevochten voorsprong voor Ter Leede. Daan verlengde de bal op linkerspits Jay die de keeper weer geen kans gaf, 2-1. Toch wist Alphense boys ook nog een keer te scoren. Keeper Ryan zat nog aan de bal maar het schot van de rechterreus was hem te machtig, 2-2 in de 39ste minuut van de wedstrijd. In de laatste minuut een slotoffensief van Ter Leede. Het doel van de Papen veranderde in een heuse schiettent. Eerst was het de goed opgekomen linksback Bram die mocht aanleggen. De rebounds waren voor Daan en ook Floris. Maar het leverde helaas geen doelpunt meer op. Eindstand 2-2.
papen4v1
Het eerste punt in de competitie werd door de ouders gevierd als een overwinning en kwam tot stand door een tomeloze inzet van de spelers. Topscorer Jay is eigenhandig verantwoordelijk voor alle doelpunten maar het was de onverzettelijke verdediging die het team overeind hield in de tegenwind van de eerste helft. Vandaar dat rechtsback Ryan door het aanwezige publiek werd uitgeroepen tot Man of the Match.