Ter Leede F3 – DOSR F2 slechts één schamel punt

In de 10de speelronde de eerste wedstrijd tegen Door Oefening Sterk Roelofarendsveen, DOSR F2. Een tweedejaars F-team uit het linkerrijtje. Helaas was onze linksback Bram niet op tijd hersteld van zijn koortsaanval en moest dus afhaken. Ook het meespelen van aanvoerder Jay was tot het laatste moment onzeker. Zijn vervanger stond op oproepbasis al klaar. Maar om 8:00 kwam toch het groene licht om te voetballen. Maar voor de tegenstander had hij wel wat later mogen komen. In de hele eerste helft had hij maar 3 bal contacten als keeper en uit verveling stond hij opgegeven moment aan de verkeerde kant van de paal. Assistent coach en oproepkracht Timo wist dat echter snel te herstellen.

Ondanks het veld overwicht werden er geen grote kansen gecreëerd. Wel een goede poging uit de tweede lijn van Mats in de 3de minuut. De keeper wist zich geen raad met de gevaarlijke stuit in het schot maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. In de 10de minuut een goede onderschepping van de linksback Ryan. Zijn pass werd door Jason verlengd op de vrijstaande Daan. De snelle DOSR verdedigers wisten hem echter weer te achterhalen. In de allerlaatste minuut voor de rust de grootste kans voor invaller Sam na goed samenspel. Hij had verstek laten gaan bij de maandag training. Maar ook deze poging trof geen doel, ruststand 0-0.

TLDOSRF2-1

In de tweede helft ontwikkelde invaller Sam zich tot een ware plaag van de bezoekers. Als gelegenheids-rechterspits wist hij zich regelmatig de dubbele dekking van zich af te schudden. Ook de keeper moest eraan geloven maar deze had geen oog meer voor de bal. Na een Ippon en de daarop volgende blessure behandeling mocht hij aanleggen voor een vrije trap vanaf een mooie positie. De bal was zeker in de kruising verdwenen ware het niet dat er hands werd gemaakt in de muur. Het aanwezige publiek schreeuwde om een strafschop om dan eindelijk de Roelofarendsveen verdediging te slechten. De scheidsrechter had echter geconstateerd dat het balcontact buiten het keepersgebied had plaatsgevonden. Wat restte was een tweede vrije trap die net over de dwarslat scheerde. Het enige wat de bezoekers hier tegenover stelden waren enkele counters. Maar centrale verdediger Lars wist ze allemaal op snelheid onschadelijk te maken. In de 37ste minuut van de wedstrijd een grote mogelijkheid voor stormram Daan om dan eindelijk de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Floris zette hem vrij voor de keeper maar zijn schot was echter te gehaast en ging naast. De beginstand was uiteindelijk ook meteen de eindstand. Net als de superboeren uit Doetichem staan we na de winterstop ondanks het goede spel en het vele veldoverwicht toch op de laatste plaats in de 7de klasse.

TLDOSRF2

Man of the Match was Tasmaanse duivel Mats. Niet alleen moest hij invallen als linksback maar na de neusblessure van Ryan moest hij ook nog eens de wedstrijd uitspelen op de rechter backpositie.