Ter Leede F3 – FC Lisse F7 Een wedstrijd van tranen en doelpunten

De eerste wedstrijd na de winterstop was de return van onze laatste ontmoeting. Op bezoek op sportpark de Roodemolen was de F7 van FC Lisse. Jason dacht daar anders over want hij was al op weg naar sportpark Ter Specke in Lisse. Voor de tweede keer deze competitie beschikten we over een voltallige selectie en dus was de reservebank goed gevuld. We begonnen dan ook met onze sterkste opstelling wat meteen al resulteerde in 3 goede kansen voor spits Daan. In de 12de minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong voor Ter Leede. De uittrap van de Lissener keeper belandde vol in het gezicht van Floris. Hij stortte met een tranendal ter aarde maar bood Daan een niet te missen kans, 1-0. Gelukkig kon hij verder na de blessure behandeling. Een minuut later een vlijmscherpe counter waarbij Daan als eindstation de voorsprong verdubbelde naar 2-0. Toch wist FC Lisse net voor rust de aansluitingstreffer te scoren. Het afstandsschots ging niet alleen door de benen van back Ryan maar ook keeper Bram werd erdoor verrast. Hij zag de bal pas op het allerlaatste moment en ook hier verdween de bal door de benen, ruststand 2-1.

TLF3
In het begin van de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. Ter Leede dat vanuit een solide verdediging de aanval zoekt over de flanken. Het leidde niet tot grote kansen wel een fabelachtige corner van middenvelder Sam die via de buitenkant eerste paal en de neus van Willem bijna in het net belandde. Ook Willem stortte met een tranendal ter aarde en moest behandeld worden voor een bloedneus. Het oponthoud gaf de coach meteen de mogelijkheid om zijn laatste verse krachten in te brengen. De wissels pakten echter desastreus uit. Opeens stond de rechterspits van Lisse maar liefst 3x keer helemaal vrij voor het doel. Hij bleef koelbloedig en gaf keeper Mats geen enkele kans om de bal te keren. In nog geen 2 minuten wisten de bezoekers de 2-1 achterstand om te buigen in een comfortabele 2-4 voorsprong. Pas toen wist de coach de balans in het elftal te herstellen. Spits Sam werd geslachtofferd wat resulteerde in het zoveelste tranendal en Lars nam zijn vertrouwde plek in de verdediging weer in. Prompt enkele grote kansen voor Jay om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar beide keren kon de keeper redding brengen. Eindstand 2-4.

TLF3-2
Voor de winterstop wisten we een 3-0 achterstand tegen FC Lisse om te buigen in een 3-4 overwinning. Vandaag wist Lisse in nog geen 3 minuten de wedstrijd helemaal op zijn kop te gooien. Vanwege zijn goede inzet is Lars uitgeroepen tot Man of the Match.