Ter Leede F3 – Foreholte F4: wedstrijd met twee gezichten

Helaas zat de ziekenboeg nog helemaal vol zodat we niet op volle sterkte konden aantreden tegen één van de koplopers in de 5de klasse, Foreholte F4. Een tweede jaars F team met  gevaarlijke rechterspits.  In de 2de minuut al de eerste blessure behandeling van de wedstrijd.  Back Ryan greep goed in maar zijn directe tegenstander kreeg hierbij de bal in zijn oog.  Ondanks het scherpe verdedigen toch een snelle achterstand.  De bal bleef hangen in het keepersgebied na de corner en in de scrimmage scoorden de bezoekers uit Voorhout de 0-1. Door de sterke tegenwind  de eerste aanval van Ter Leede pas na 6 minuten in de wedstrijd uit de counter. De Voorhoutse druk hield aan maar eerste keeper Sam was onverzettelijk. Tot tweemaal toe wist hij de schoten van de doorgebroken Voorhoutvechters uit het doel te ranselen. Zelfs de bezoekende coach was onder de indruk van al dit keepers geweld. Tegen het einde van eerste helft enkele goede kansen op de gelijkmaker. In de 15de minuut een schot van Daan op de keeper. De rebound was voor Floris maar helaas trof hij geen doel. De beste kans was echter voor middenvelder Jay uit de vrije trap.  In de laatste minuut werd de druk dan toch te groot en wisten de bezoekers nogmaals te scoren, tussenstand 0-2.
TLF3v2
In de tweede helft wind mee opeens een heel ander wedstrijdbeeld. Aanvoerder Jason versterkte het middenveld en dat gaf veel druk naar voren.  Invaller verdediger Tijs liet meteen zien waarom hij geselecteerd was voor de F1. Daarnaast op links de onverzettelijke Bram. Het spel leverde veel kansen op maar het net werd maar niet gevonden tot in de 36ste minuut spits Daan de ban dan eindelijk wist te breken. Na 4 competitiewedstrijden droog te hebben gestaan scoorde hij de 1-2. Alle toeschouwers inclusief de voorzitter gingen achter het team staan voor de laatste 4 minuten. Zij stonden al te juichen toen spits Sam doorbrak. Hij omspeelde niet alleen zijn tegenstander maar ook de keeper. Het leek erop dat hij voor open doel de gelijkmaker voor het  intikken had. Zijn vlammende schot vloog echter via de buitenkant van de paal in de achterliggende sloot. Eindstand 1-2. Ondanks dat hij met tranen in zijn ogen van het veld stapte werd Sam uitgeroepen tot Man of the Match.