Ter Leede F3 – GHC F1: het rood, wit en blauw van de …..Tricolores

Donkere wolken pakten zich al samen boven sportpark de Roodemolen na één schamel puntje voor de F3. De wedstrijd begon voor de begeleiding dan ook in de bestuurskamer waar hij het wedstrijdplan van hoofdtrainer Henk Wisman wist mee te nemen. Ondanks deze goede voorbereiding was het toch schrikken toen de tegenstander het veld betrad. Het was niet het oranje van Kagia F4 want die waren blijkbaar tussentijds gedegradeerd naar de 8ste klasse. Maar het rood, wit en blauw van de Tricolores uit Kruikenstad. (Voor de westerling, Willem II uit Tilburg.) Navraag leerde echter dat dit tricolores shirt toebehoorde aan de  Groene Hart Combinatie uit Leiden. Op bezoek was hun F1 met een 9-jarige E-keeper onder de lat. Onze 6-jarige Floris was er in ieder geval niet van onder de indruk want hij slalomde in de 5de minuut al door het centrum van de verdediging. Hij kwam zelfs nog tot een schot waar een penalty zeker op zijn plaats was geweest. De scheidsrechter liet echter veel toe en na een blessurebehandeling kon hij gelukkig verder. Hierna een goede periode voor de bezoekers maar het was eerste keeper Daan die zijn team overeind hield tot een misser bij de uittrap. De bal viel pardoes in de voeten van de GHC spits en die mikte de bal in de uiterste linkerhoek. Een 0-1 achterstand voor Ter Leede in de 14de minuut van de wedstrijd. De 0-2 ruststand viel nog geen 2 minuten later.

GHC2v1
De tweede helft begonnen we met een versterkte verdediging bestaande uit invaller Janyl  en rechtsback Ryan. Toch was het kordaat optreden van tweede keeper Jason die voorkwam dat  de wedstrijd voortijdig al werd beslist. Hij plukte de bal weg bij de GHC spits. De druk hield echter aan en de coach zag zich genoodzaakt in te grijpen. De positiewissel pakte desastreus uit want GHC scoorde weer, 0-3 in de 31ste minuut. Het evenwicht in de verdediging werd pas hersteld na het inbrengen van Bram. In de 34ste minuut een zondagsschot van linkerspits Jay. De keeper leek het schot maar niet onder controle te krijgen.Toch bleef de hatelijke 0 op het scorebord staan. In de laatste minuut viel ook nog eens onze centrale verdediger Daan geblesseerd uit. Hierdoor nam allrounder Sam deze plek over.

GHC3
Nu maar hopen dat we volgende week over een voltallige selectie kunnen beschikken. Zeker de stofzuigers “een type Willy van de Kerkhof” Lars en Mats werden vandaag nodig gemist. De oud selectie keepers (3x) langs de lijn kozen vandaag tweede keeper Jason als Man of the Match. Terug in de kleedkamer viel het de coach meteen op dat hij de jongens het veld ingestuurd had met het strijdplan van de verloren wedstrijd van Ter Leede 1 tegen Rijnvogels