Ter Leede F5 – Quick Boys F8

Coach Michiel was vrijdag uit Londen terug gekomen. In de wandelgangen ging het verhaal dat hij was gezien in de buurt van Chelsea. Coach Sjoerd was in Sassenheim  gesignaleerd in de omgeving van de plaatselijke chinees dit i.v.m. een eventuele sponsor, 1 +1 =2 denk ik dan. Ter Leede bracht het volgende team in stelling: Op het doel Chiel de Groene Spin genaamd, dit omdat hij een groen keepers tenue draagt  en door zijn vele reddingen lijkt het erop  dat hij meer dan 2 armen heeft. Achterhoede: Finn de Kameleon dit omdat hij op alle posities inzetbaar is, en Geus Graniet hij is het  kleine neefje van Ron Beton. Op het middenveld het GSM trio: Gijs, Stein, Menno die de verbindingen tussen achterhoede en voorhoede moeten bewerkstellen. En in de voorhoede het duo T&T: Timo en Tijn zij moeten voor vuurwerk zorgen in de aanval. Aanvang wedstrijd 9:45 uur. Maar de scheidsrechter was in geen velden of wegen te bekennen. Michiel ging richting jeugdbestuurskamer om te vragen waar de scheids bleef. Na een paar minuten nam Sjoerd de honneurs als scheidsrechter waar. Hij blies op zijn vingers voor de aftrap. Na 2 minuten werd hij weer  vervangen door de zojuist gearriveerde “man in black”. Quick boys bleek een fysiek sterke ploeg Ter Leede moest dus aan de bak. Na een aantal aanvallen over en weer laat Tijn zijn hielen zien aan de Quick Boys verdediging,  hij ging alleen op de doelman af en schoot de 1-0 tussen de palen. Quick Boys wist nogal eens een man vrij te spelen voor het doel van Ter Leede en zo kon Katwijkse Kees uit een van de aanvallen de stand gelijk trekken 1-1. Vlak voor rust wist Tijn uit een solo 2-1 te maken. In de rust vertelde de Ter Leede coaches aan de jongens dat de linies beter moeten aansluiten en dat spelers van Quick Boys te vaak vrij door kunnen lopen richting het Ter Leede doel. Na de toverdrank gingen de ploegen er weer tegen aan, Quick Boys schoot een vrije trap tegen de lat. Keeper Chiel redde twee keer op een hard schot en pakte de bal vlak voordat een tegenstander hem in het doel kon schieten. Tijn schroefde zijn totale productie nog wat verder op en bracht de eindstand op 3-1. De F5 had hard gewerkt en ging ook fysiek de tegenpartij niet uit de weg. Wat Ter Leede 1 niet lukte, lukte de F5 wel namelijk in de competitie 2 keer winnen van Quick Boys en dat met alleen spelers uit Sassenheim. A.s. zaterdag 30 April, op de 86ste verjaardag van Ter Leede, speelt de F5 zijn laatste competitie wedstrijd van het seizoen thuis tegen de virtuele koploper UDO F4.