Ter Leede F5 – UDO F4

Op de dag dat Ter Leede 86 jaar werd speelde de F5 tegen kampioenskandidaat UDO F4. Wanneer UDO wist te winnen en concurrent Oegstgeest F3 punten liet liggen was UDO kampioen.  Ter Leede had vandaag 8 spelers, Gijs was met vakantie. De aftrap was om 8:30 uur. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marco v/d Heiden. Het was vanaf het begin een gelijk opgaande strijd. Er werd geknokt om elke bal. Ter Leede kreeg een paar mogelijkheden die naast of voorlangs gingen, of de doelman van Udo hield ze tegen. Ook UDO kwam een aantal keer gevaarlijk dicht bij het Ter Leede doel. Als de bal niet naast of over ging dan redde Chiel “de groene spin” op zijn karakteristieke kordate wijze.  Ook Geus moest een aantal maal verdedigend optreden om  kansen voor UDO te voorkomen. Ter Leede bleef de gehele 1ste helft geconcentreerd voetballen en zo werd de rust bereikt met de  0-0 brilstand. Coaches Sjoerd & Michiel waren dik tevreden en zeiden tegen de jongens dat ze de 2de helft moesten beginnen zoals ze de 1ste helft waren geëindigd. Menno nam dit zeer letterlijk, vanaf de aftrap omspeelde hij 4 à 5 man verschalkte de doelman  en scoorde 1-0. De vergelijking met Messi is dan snel gemaakt. Menno en Messi beginnen beide met Me dan volgen twee dezelfde medeklinkers en eindigen met een klinker. Udo kwam al snel langszij 1-1. Bij UDO stond een meisje in het team en zij deed zeker niet onder voor de jongens. En volgens mij scoorde zij met een schot  de 1-2. Jip en Finn schakelde nog een tandje bij en namen snel de aftrap om te proberen de gelijkmaker te produceren. UDO kreeg kansen om de 1-3 te maken maar voor Ter Leede liep dit goed af. Na goed overspelen kwam de bal bij Timo terecht deze speelde naar Tijn en na een solo knalde hij de 2-2 binnen. Alle spelers doken  op elkaar van vreugde. Een paar minuten later floot de goed leidende scheidsrechter Marco voor het einde van de wedstrijd. Een verdiend gelijkspel was een feit. Zeker de laatste weken ging de ploeg steeds meer als 1 team spelen met veel inzet en geconcentreerd tot de laatste seconde.  UDO heeft nog 2 competitiewedstrijden te goed om kampioen te kunnen worden. In de penalty reeks na de wedstrijd wist Stein zich tot held van de dag te kronen hij won een weddenschap  door zijn strafschop te benutten, als beloning kregen alle jongens van de F5 een zakje snoep. Zo eindigt het competitieseizoen 2015/2016 . 18 wedstrijden gespeeld, 8 gewonnen, 2 gelijk en 8 verloren. De F5 speelt nog 2 toernooien 21 mei het Jaap Schaap toernooi bij Ter Leede en 28 mei het Han Bastiaan toernooi bij Teylingen. En hebben natuurlijk nog op 4 juni de slotdag. Coaches Michiel & Sjoerd hebben dit seizoen veel werk verzet zodat elke keer weer alles goed reilt en zeilt bij de F5, dank daarvoor.

Voorwaarts Ter Leede

P.S. op de site van voetbal.nl en die van Ter Leede staat als uitslag 1-2 u begrijpt dat dit 2-2 moet zijn.