Ter Leede Jeugd bedankt!

Na 19 jaar Ter Leede jeugd sta ik het komende voetbalseizoen klaar voor een nieuwe uitdaging.

En niet getreurd… ik blijf gewoon actief binnen onze mooie vereniging. Als trainer van Ter Leede Vrouwen 2 en onderdeel uitmakend van de technische staf van de Vrouwenselectie.

Een hele gave uitdaging waar ik de club nu al dankbaar voor ben dat ik die stap kan en mag maken.

Trots overheerst als ik terugkijk op die geweldige 19 jaar.

Als beginnend trainer op eigen benen door het trainen van de D3 en D4, werd ik al redelijk snel benaderd om aan te sluiten als assistent-trainer op de toenmalige D-selectie.

Twee mooie seizoenen om ervaring op te doen om vervolgens te starten als hoofdtrainer op de F-pupillen. In die periode als trainer op de F-pupillen jong voetbaltalent als Joey vd Berg, Bert Koomen, Rajko Acimovic, Marc de Kruijs, Luc de Kruijs en Rik van ‘t Wout zien vertrekken naar de BVO’s. Mogen bouwen aan een stevige structuur voor de jongste jeugd van Ter Leede. Toe aan iets meer uitdaging, kwam daar naast het hoofdtrainer zijn van de F-pupillen diezelfde rol (gecombineerd) bij op de E-pupillen. En een een paar jaar later de rol als TJC voor de onderbouw van Ter Leede waarbij we onder andere de Euro League hebben ingevoerd. In de tussentijd als trainer zijnde zowel mijn pupillen als TC3-cursus bij de KNVB behaald wachtende tot de kans bij Ter Leede kwam om de stap naar het elftalvoetbal te maken. Toen deze er 6 seizoenen geleden kwam, heb ik die stap met beide handen aangepakt. Zes mooie seizoen waarbij het voor mij als hoofdtrainer niet uitmaakte of je nu een jongen of een meisje was…. Voetbaltalent dat de uitdaging aan wil gaan en de uitdaging aan kan, moet zich op zijn of haar niveau kunnen ontwikkelen. Dit was een gedachte die voor mij als trainer vanaf de F-pupillen al gold. Je bent gelijk in de kansen die je hoort te krijgen. Anne Sellies en Lizzy Mastemaker stroomden tijdens die periode door richting CTO Amsterdam en Bo Vonk maakte uiteindelijk de stap naar de vrouwen van ADO Den Haag. Steffi Perfors, Daimy Huttinga, Jara Feenstra en Tessa Haakman maakten de stap naar de Vrouwenselectie van Ter Leede.

Trots ben ik ook dat spelers die ik als trainer in de F-pupillen onder mijn hoede heb gehad die inmiddels hun minuten in ons heren-vlaggenschip Ter Leede 1 hebben gemaakt of elders op hoog amateurniveau spelen. Ik denk hierbij aan mannen als Toon Zwetsloot, Marc de Kruijs, Melvin van Stijn, Tom van Egmond, Steven Wajer, Joey vd Berg, Dirk Hoekstra, Bert Koomen en Pieter Vis. Het is fijn om te zien dat onze eigen spelers en speelsters kansen krijgen bij zowel de Heren als Vrouwenselectie. Maar dat er ook heel veel spelers en speelsters op een recreatieve manier zich aan de club binden door hier te blijven voetballen.  

Memorabele momenten uit die afgelopen 19 jaar…. het zijn er teveel om op te noemen…..hierbij een paar hele mooie….

– Mijn eerste deelname als (assistent) trainer aan het internationale toernooi in het Deense Silkeborg.

– Het twee maal op rij mogen winnen van het Gerrit van Harskamptoernooi.

– Het internationale toernooi in 2008-2009 met de F1 bij KFC, waar we in de poulefase het Engelse Everton compleet van de mat speelden om vervolgens in de kruisfinalepoule net tekort te komen tegen AJAX en Psv F1 om de finale te bereiken. Bij menig jeugdspeler en ouder die toen aanwezig waren komen nu vast weer hele mooie herinneringen naar boven.

– De Easter Open winst met de F1 in het seizoen 2011-2012 (met huidige JO17-selectie spelers Timo Heemskerk, Corne Pronk, Chris van der Zaag, Alex Kernkamp, Robin Rovers en Jan de Muinck)… Wat is dat ontzettend gaaf zeg!

– De fantastische overwinning in de hoofdklasse competitie op een donkere woensdagavond in het seizoen 2010-2011 met Ter Leede E1 (met huidige JO19-selectie spelers als Stijn van Biezen, Danny Zwaan, Benjamin van Aken, Lars Wajer, Niels Ciggaar en Rami Abdirab) op veld 2 tegen feyenoord E1… wat een publiek kwam daar op af, trainingen werden stilgelegd om massaal naar het verloop van die sensationele wedstrijd op veld 2 te komen kijken.

– Het kampioensseizoen 2016-2017 met de C1 blijft een onvergetelijk seizoen. Het hele seizoen bovenin gestaan en iedere wedstrijd geheerst. De kampioensgoal van Alessandro op het hoofdveld waarmee we onze enig overgebleven concurrent Graaf Willem II VAC definitief uitschakelden en de ontlading van het kampioenschap na afloop. Nog steeds kippenvel als ik de gedachte naar voren haal.

– De afgelopen 2 seizoenen in de hoofdklasse met de JO15-1 zijn uniek. De aanvallende gedachte van het team is een beloning voor de plek op de ranglijst waar we ons vorig seizoen snel veilig speelde en die ons dit moment zelfs een 2e plek in de tussenstand van de hoofdklasse heeft opgeleverd.

Ter Leede is meer dan alleen voetbal..

Ter Leede was voor mij niet alleen voetbal. Nee het is juist meer als voetbal! De jeugd binden aan je club zodat ze er lang en met heel veel plezier mogen voetballen. De 13 deelnames aan het internationale Easter Open toernooi, wat menig pupil van de week aangeeft als mooiste moment bij Ter Leede tot nu toe. 13 jaar geleden begonnen met 2 teams in inmiddels niet meer weg te denken binnen de jongste Ter Leede jeugd. Drie zomers lang de VoetbalVakantieWeek mogen organiseren. En inmiddels het internationale Easter Open West dat we komend paasweekend voor het 4e seizoen op rij mogen organiseren. Daarnaast heel veel mooie (internationale) toernooideelnames opgezet, om de vele andere activiteiten die we ieder seizoen binnen mijn selectie of groepering mocht organiseren niet te vergeten.

Ieder seizoen heeft ontzettend veel mooie en dierbare herinneringen gebracht. Spelers, speelsters, ouders, collega-trainers, coordinatoren, commissieleden en iedereen met wie ik de afgelopen 19 jaar heb mogen samenwerken…..
Ook al waren we het misschien niet altijd met elkaar eens, na een gedachte of meningsverschil elkaar recht in de ogen kunnen kijken is ook veel waard ;-)
En dat heeft mij momenteel als trainer, maar vooral ook als persoon gebracht op de plek waar ik nu sta, waar ik mijzelf prettig en comfortabel voel!
Allemaal mooie herinneringen waar ik met heel veel trots op terug blijf kijken.

Ik blijf “gewoon” binnen de club Ter Leede, maar ga mijn volgende stappen maken en uitdagingen aan als onderdeel van de staf van de Ter Leede vrouwen. Hoop een nog betere verbinding te mogen gaan leggen tussen de Ter Leede jeugd en die van de Ter Leede vrouwen met als doel dat de vereniging Ter Leede daar nog sterker van wordt. In welk opzicht dan ook… En als dat lukt, dan ben ik ervan overtuigd dat ik als trainer daar weer beter van ben geworden, maar hopelijk ook heel veel speelsters weer een stap verder zijn gekomen in het plezier hebben van het mooie voetbalspelletje! En natuurlijk het allerbelangrijkste, het meest trots ben ik op mijn 2 toppers thuis! Zonder mijn vriendin Maritte en onze 2 jarige Zoë had ik niet gestaan op de plek waar ik mij nu kan bevinden!

Ter Leede jeugd bedankt!

 

Sportieve groeten,

Arjan Timmers