TER LEEDE JEUGD RENT RONDJES VOOR KIKA

Na elk rondje langs de speciale Ter Leede stempelpost en dan snel weer door,  foto: Evelyne Otto

Sassenheim 10 februari 2018 – De kou en sneeuwbuien trotserend deden de pupillen van voetbalvereniging Ter Leede uit Sassenheim afgelopen vrijdagavond mee aan een sponsorloop, om zoveel mogelijk geld op te halen voor onder andere de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De sponsorloop was een initiatief van Ter Leede jeugdtrainer Nino Hoogervorst, die dit als examenopdracht voor zijn opleiding Sport en Bewegen moest organiseren.

 

Rennen voor het goede doel én de prijzen

Voorafgaand aan het evenement zamelden de jongens en meisjes van de Sassenheimse voetbalclub bedragen in bij ouders, opa’s en oma’s, buren, hun eigen spaarpot en iedereen, die hen wilde sponsoren bij het rennen van zoveel mogelijk rondjes langs de stempelpost op het terrein van sportpark De Roodemolen. En er werd niet alleen enthousiast geld ingezameld voor het goede doel. Ook het hardlopen deden de voetballertjes heel fanatiek. Er waren namelijk mooie prijzen te winnen voor degenen, die de meeste rondjes binnen de tijd renden én voor de deelnemers, die de hoogste bedragen hadden ingezameld. Zowel individueel als per team.

 

Training van Eerste Elftal spelers

Die prijzen werden onder andere gesponsord door LJ Sport en Jumping Noordwijk. De deelnemer met het allerhoogste bedrag won voor het hele team een speciale voetbaltraining door Toon Zwetsloot en Marc de Kruijs van Ter Leede’s vlaggenschip, het Eerste Elftal. Na afloop van de sponsorloop konden alle deelnemers moe maar voldaan aanvallen op de limonade en het fruit, dat beschikbaar was gesteld door Albert Heijn Sassenheim.

 

In totaal hebben de jeugdige voetballers ruim € 2.200,- bij elkaar gerend. Een groot deel van dit bedrag wordt dus gedoneerd aan KiKa. Met de rest schaft de jeugdafdeling van de Roodgelen nieuwe trainingsmaterialen voor de komende voetbalseizoenen aan.

 

De prijswinnaars

Oscar Mulder heeft het meeste geld opgehaald, en zal Pupil van de Week zijn bij Ter Leede 1.

Robert Mulder was tweede, en Nijs den Hollander was derde. Beide hebben een tegoedbon van LJ Sport gewonnen..

JO9-4 heeft als team het meeste geld voor deze leeftijdscategorie opgehaald en mogen daarom met elkaar naar Jumping Noordwijk.

JO11-2 mag een wedstrijd fungeren als ballenjongens, omdat zij voor deze leeftijdscategorie als team het meeste geld hebben opgehaald.

Tim heeft het meeste rondjes gelopen, en krijgt daarom met zijn team een training van Toon Zwetsloot en Marc de Kruijs.

 

tekst: Sandra Borg – BORG Communicatie