Ter Leede JO 13 1 vs Graaf Willem @ VAC JO-13 1 0 – 5 ( 0 – 4 )

Soms zijn er verslagen die zo uit de pen komen gerold, maar vandaag was het een ‘different koek’. Het is dit jaar al niet de makkelijkste job om van 15 verlies partijen een mooi verhaal te maken, maar vandaag was er in het veld vanuit rood geel oogpunt weinig soeps te maken. Niet dat de wil er niet was. Zeker niet daar ontbreekt het de dames en heren niet aan. Maar het was een kwaliteitsverschil met daarbij het vervallen in oude fouten.

Het begon al met het feit dat Wessel en Ryan te laat aankwamen bij de wedstrijdbespreking. Het siert ze dat ze bij hun jongere broertjes gingen kijken, maar houd dan wel je horloge in de gaten. Of tegenwoordig je mobiel. Maakte overigens wel de keuze van de trainers makkelijk wie de eerste helft op de bank begon. Het jammere is natuurlijk wel dat hun aanvalsplan daarbij in duigen viel.

De volgende 11 bleven over om aan de start te verschijnen. Mike in de goal. Daarvoor de bekende vier. Sam, Noa Denzil en Hugo. Op het middenveld, Rosa, Viggo en Tijs. Voorin Nick, Jip en Rowey.

In een heerlijk zonnetje trapten we op veld 2 af. We kwamen redelijk uit de startblokken. Maar zagen al snel dat GW2 er vroeg druk op zette. Hierdoor was er niet de rust aan de bal en werd er te gehaast gespeeld. Er ontspon zich een middenveld gevecht waar Rosa weer keihard werkte. GW2 hanteerde nog al eens de snelle bal naar voren maar Noa kwam een aantal keer voor haar man om de bal in ontvangst te nemen. En zo werkten beide kanten hard zonder noemenswaardige kansen. Totdat er een voorzet werd gegeven door de geel groenen en die werd opgepakt door de in buitenspel staande spits. Hij maakte de 0-1 en ondanks dat onze grensrechter vlagde, keurde de scheids de goal goed. Tsja wat doe je d’r aan. Maar door deze beslissing zakte we, ondanks het prachtige weer, door het ijs. Binnen 5 minuten stond het 0-3. Hun zeer behendige linkerspits was schijnbaar onnavolgbaar want hij mocht 2 x zo maar doorlopen. Dit mag echt niet! Maar dit is al heel het jaar het euvel. We zijn te lief en de kwaliteit / lef ontbreekt om in te grijpen. En zo sta je na een kwartier kansloos achter met 0-3. Dat die snelle linkerspits 5 minuten voor tijd de 0-4 mag aantekenen is een alleen maar een bevestiging. De jonge scheids floot voor de rust.

Deze rustperiode gaf ons de gelegenheid om even op veld 1 te kijken. Daar speelde de C1 haar kampioenswedstrijd tegen dezelfde club als wij, alleen een jaartje of 2 ouder. Mooi om te zien dat er redelijk veel support was. Dit geeft aan dat het rood geel leeft. De  C1 had het wel erg moeilijk en moest nog flink aan de bak om tot 3 punten te komen en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. Nadat daar was gefloten voor het einde eerste helft konden wij weer terug naar veld twee waar onze tweede helft op beginnen stond.

En over die tweede helft kan ik heel kort zijn. GW2 vond het wel prima zo en wij konden geen lans breken. Ik heb mijn aantekenblok niet meer gepakt want er viel ook niets te noteren. Ja misschien die twee halve kansen van Nick en Rowey. Maar dat was echt te mager. De tegenstander maakte nog de 0-5 en zo kabbelde de wedstrijd door naar het einde. Het hoogtepunt kwam van een ander veld. Er stormde een een kakofonie van geluid onze kant op. Er was gescoord door de C1! Ambivalente gevoelens borrelde boven. Enorm blij voor de C1 en aanhang dat ze kampioen gaan worden en daarbij promoveren naar de hoofdklasse. Dit houdt wel in dat de huidige D1 over twee jaar daar de eer hoog moet houden. Kijk naar ons huidige seizoen in de hoofdklasse, we hebben daar weinig te zoeken! En zo bereikten we met een 0-5 het eindsignaal.

Het veld was snel leeg. Want zowel wij als de tegenstander repte zich naar veld 1 om de laatste 10 minuten te zien van de C1. Ze hielden vol en zo werden zij de terechte kampioen van de 1ste klasse. Bij deze van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap. Voor de D1 rest nog een keiharde strijd voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Noordwijk heeft namelijk een punt gepakt tegen Rijnsburgse Boys. Dit houd in dat zij 1 punt boven ons staan en om niet te degraderen moeten we 2 punten pakken uit de laatste twee wedstrijden En dan mag Noordwijk haar laatste wedstrijd niet winnen! Dat het met het teamspirit goed zit bleek wel uit het feit dat de helft van het team in de supportersbus zat van de Terleede 1. Ze moedigde TL 1 met Toon en later Melvin naar 3 zeer belangrijke punten! De D1 heeft nog tijd zat, om tegen de tijd dat zij in TL 1 spelen, over genoeg kwaliteiten te bezitten om in de derde divisie te spelen!

We maken kans tegen Sportlust. Maar dan moet er alles worden gegeven en moeten we ook een beetje geluk hebben dat het onze kant opvalt. Hoe en wanneer is nog onduidelijk. Op ons verzoek wordt de wedstrijd verplaatst. Dit i.v.m. voorjaar / paas / krokus / tulpenvakantie, ach geef het een naam vakantie! Komend weekend de laatste keer de Brabantse versie van de Easter Open voor deze groep. Hopelijk kunnen we dit met een prachtig weekend afsluiten.

grt

Uw verslaggever.