Ter Leede JO -13 1 vs Nieuwkoop JO-13 1    9-0   ( 6-0 )

Vandaag een kraker uit de onderste regionen van de hoofdklasse F op het programma. Nieuwkoop had tot nu toe al haar wedstrijden verloren en wij stonden een plekje hoger met 1 winstpartij. Een ware zespuntenwedstrijd. In de week voorafgaand is er veel gedaan aan teambuilding. Het gezamenlijk douchen na de training is daar een voorbeeld van. Een aantal neemt het teambuilden zo serieus dat uw verslaggever op woensdagavond liggend op de bank in zijn pyjama verrast werd door een onverwacht bezoek. De heren kwamen de week even doorzagen. Ze hadden er zelfs een omweg voor nodig want voor de onwetende onder u, uw verslaggever woont in het pittoreske Voorhout.

Terug naar zaterdag. In een prachtige voetbal ambiance, hoofdveld, aanvang 10.30 uur , prachtig weer en gezellige ouders, stonden de volgende 11, op het afgelopen week veel besproken kunstveld. In de goal Mike, van links naar rechts Hugo, Noa, Denzil en Jip. Middenvelders Rowey, Tijs en Rosa. De mannen voorin Nick, Wessel en Viggo. Vanaf de aftrap konden we zien dat Nieuwkoop met een gedurfde opstelling begon. 3-4-3. Ik weet niet of dit hun vaste uitgangspositie is, maar het kwam wat onwennig over. Sterker nog de rood gelen wisten de kleine keeper van de tegenstander al snel te passeren. Na een minuut of drie had Wessel al door dat een kleine keeper met een hoog schot te passeren viel. De 1-0 lag dan ook in het mandje. En dit was een opmaat van het verdere verloop. Wessel bleef een ware plaag voor de verdedigers. Op rechts werd hij weggestuurd gaf de bal voor en de slim meegelopen Tijs kon vanaf een meter of 16 met zijn linker de bal tot doelpunt omzetten. De rand 16 bleef een mooie plek om ballen er in te schieten, alhoewel Wessel deze keer er een lob van maakte. 3-0. U zult begrijpen dat er zich ook de nodige kansen voordoen, alleen laat ik die nu even voor wat ze zijn. Scheelt typelint. Wessel gaf maar weer eens een assist en zo kon Viggo zijn eerste bijschrijven in de D1. Nick die werkte als een paard kan ook een assist geven. Wessel kreeg het leder mooi in de voeten en na een blok van een verdediger wurmde hij zich op de hem zo karakteristiek manier langs de verdediger en de 6-0 was een feit. Wat een weelde.

De rust werd in alle rust genoten. Drie punten zaten al in de wastas en er moest nog een half uurtje worden gespeeld. Zouden de mannen en vrouwen van Thymen en Melvin de 10 halen. Overigens dit met respect voor de tegenstander. Ryan kwam er in voor Tijs. Uw verslaggever had zich genesteld op een plaatsje in de zon, waar hij zo gezellig zit.

De tegenstander had het 3-4-3 vaarwel gezegd en kwam nu met een 4-3-3 opstelling. En dit was een verstandige zet. We kwamen er iets minder door en moesten even op gang komen. We bleven wel goed voetballen alleen bleven de doelpunten in eerste instantie uit. Elke keer als Nieuwkoop voetballend probeerde uit te verdedigen gaven wij goed druk op de bal en tegenstander. Zo kon het dat Rosa de bal afpakte en de bal schitterend op de paal schoot. Inmiddels was Luan ook in het veld gekomen voor Rowey. Denzil die eerst zijn verdedigende taken uit voerde en daarna een enkele keer op pad ging, lanceerde zichzelf op rechts. Viggo was slim de spits ingelopen maar zijn schot ging net naast. Daarna kregen wij corner. Rosa legde de bal terug op de rand 16. Daar stond Nick, hij aarzelde niet en volleerde prachtig de bal langs de keeper. Helaas stond er nog een verdediger die de bal de doelmond uitwerkte. De net niet mooiste goal van het seizoen. De counter die daar op volgde was zeer gevaarlijk. Drie man stormden op Mike af. De bal lag een beetje in niemandsland. Mike was niet bang en voordat de drie hongerige wolven de bal hadden werkte hij het leder snel weg. Zo’n 0 op het scorebord staat toch wat prettiger.Hierna was het weer Nick die vanaf een meter of 35 de bal over de ver uit zijn goal staande keeper heen schoot. Tergend langzaam rolde de bal richting het lege doel. Iedereen met een rood geel hart gunde hem een doelpunt. Maar helaas. De bal rolde aan de verkeerde kant van de paal de lijn over. Hierna was het even Ryan time. In de 16 kreeg hij de bal en bleef koelbloedig. De 7-0 was keurig langs de keeper in het net geschoten. Vlak daarna sprintte Wessel erop rechts ervandoor en bereikte de Ryan die heel slim mee was gelopen. Een intikker maar die tellen ook.8-0. Wessel kopte nog even een balletje naast. Dat hij het niet verleerd was om te scoren liet hij nog even zien. Weer vanaf de 16 schoot hij prachtig de 9-0 binnen. We hadden daarna nog kansen op de 10-0 maar deze viel niet. Misschien ook beter zo voor de mannen uit Nieuwkoop. Want ondanks de grote nederlaag bleven ze strijden en ging het koppie niet omlaag. Klasse.

Wat ook klasse was,  is het bloemetje wat Ter Leede alle scheidsrechters aanbood na afloop. Helaas komt het nog steeds voor dat gefrustreerde voetballers / ‘supporters’ het nodig vinden in woord en gebaar hun ongenoegen kenbaar te maken aan de man/vrouw in het zwart. Op de dag van de scheidsrechter laten wij zien dat het ook anders kan. Bij deze ook nog dank aan twee grensrechters. Die van de eerste helft heeft er redelijk kijk op. Moet hij misschien wat mee doen…

Volgende week Graaf Willem 2 Vac uit. Zij hebben twee punten meer. Hopelijk volgende week er 1 minder. Dat zal zonder verslaggever moeten gebeuren. Hij gaat vlak in de buurt van Barcelona een weekje uit rusten. Schijnt dat daar nog een plaatselijke FC redelijk kan ballen. Misschien eens kijken.