Ter Leede JO-13-6 – F.C. Lisse JO-13-6 0-2

Na een zeer goede periode in de bekercompetitie gingen we beginnen aan de competitie. Vol vertrouwen waren wij in de aanloop naar de competitie, en dat was uiteraard gebaseerd
op de resultaten die behaald waren in de voorbereiding op deze competitie en dat gaf ons het gevoel dat wij dit seizoen mee zouden kunnen draaien voor een hoge klassering. Maar even als vorig jaar vond men bij de K.N.V.B dat wij een behoorlijk stukje hoger ingedeeld moesten worden, voor ons dus een mooie uitdaging!!! Wij zijn ingedeeld in een groep met hoofdzakelijk 2e jaars D pupillen. Evenals vorig jaar als tegenstander de F.C. Lisse in een thuiswedstrijd die wij verloren met 2-1. Maar die wedstrijd gaf ons het gevoel dat wij niet de mindere waren waardoor wij vol vertrouwen de competitie eindigden als nummer 2.

Deze wedstrijd gingen wij vol geconcentreerd en met veel vertrouwen tegemoet, mede ook omdat wij voor het eerst op het hoofdveld mochten aantreden, ondanks de vergissing die door iemand gemaakt was eigenlijk moest de C2 op het hoofdveld spelen maar de begeleider van de C2 zei gaan jullie maar hartelijk dank voor deze geste!!! Het was een wedstrijd waarin Ter Leede het meest aan de bal was en ook de iets betere ploeg was, wij kregen ook de beste en ook de mooiste kansen. Maar, en dat moeten wij eerlijk toegeven, zij verdedigden alsof er meer op het spel stond dan
een partijtje voetbal, en omdat wij meer en meer opschoven richting vijandelijk doel werd verdedigen lichtelijk verwaarloosd waardoor Lisse op een 1-0 voorsprong kon komen.

In de pauze even bijgepraat hoe er verdedigd moest worden en dat er zoveel mogelijk op de helft van Lisse moest komen. Even nog gevraagd of iedereen fit was voordat de wissels bekend zouden worden, nou iedereen was fit en zo begonnen we aan de tweede helft en inderdaad de druk op het doel van de tegenstander werd groot en groter vele cornets volgden maar de bal ging of beter
gezegd wilde er niet in. En dan, wat in het voetbal veelal gebeurt, dan krijg je kous op de kop en dat betekende de 2-0 voor Lisse, met nog 10 minuten op de klok nog maar even wisselen maar helaas niet gebracht wat we hoopten.

Als deze tegenstander een graadmeter is voor alle tegenstanders dan denken wij dat wij een spannende competitie tegemoet gaan. Rest mij te vermelden dat de F.C. Lisse een goede maar vooral een sportieve tegenstander was, en niet te vergeten de scheids H.Heemskerk die mag meer fluiten !!!!