Ter Leede JO 15 1 pakt de draad weer op

FC Oegstgeest JO 15 1 vs Ter Leede JO 15  1  0-5 ( 0-2 )

Na twee verloren wedstrijden waarbij het zowel voorin als achterin niet lekker liep, konden we vandaag kijken tegen een lager geklasseerde tegenstander of er weer wat kleur op de wangen kon terug keren. Over terug keren gesproken, uw verslaggever had een aardige dollemansrit nodig om vanuit Gouda, waar dochterlief in de vroege ochtend gloren haar wedstrijdje winnend afsloot, om op tijd te komen in Oegstgeest. Tussen de corso toeristen door was ik net even te laat om de aftrap te zien. Maar gelukkig kon ik van de parkeerplek het hoofdveld zien liggen en zo kon ik het eerste schotje van Oegstgeest naast zien gaan.

Overigens waren er wel wat personele zaken te vermelden. Allereerst was Rosa uitverkoren om bij vrouwen 1 in de basis te beginnen en zodoende werd zij gespaard voor deze wedstrijd. Daarbij lag er verzoek vanuit de JO 17-1 om twee spelers en de keeper aan te leveren i.v.m. smalle selectie aldaar. Die betekende wel dat er aardig wat jong spul op de bank zat vanuit de JO 14-1. Die hadden eerder op de dag verdienstelijk gelijk gespeeld ( zie voor het Samba verslag elders op de site ) en mochten nu ruiken aan de JO 15-1.  De volgende 11 starten in de basis: Quinten in de goal, van rechts naar links Iva, Hugo, Noa en Leon. Middenveld Ryan, Tijs en Joeseph. Voorin op rechts Jip, spits Wessel en Nick op links. Naast het trainers duo op de bank, Denzil, Jesse,  Luuk en Sam. De dug-out was zo groot dat de geblesseerde Thijmen en Rowey en de eerder vermelde Rosa ook nog plaats konden nemen. Tel daar ook nog eens bij dat er weer aardig wat rood gele supporters de corso drukte ontvlucht waren en u hebt een gezellig ‘langs het lijntje’.

Alvorens ik verder met het verslag ga, wil ik toch wel wat van het hart afschrijven.  Afgelopen zaterdag kreeg ik als verslaggever toch wat kritiek dat het soms iets te vaak gaat over bepaalde spelers. Ik heb de verslagen van dit seizoen er nog eens op nagelezen en het klopt wel degelijk. De kritiek is terecht dus voor deze ene keer een kleine alinea voor twee spelers die wat karig uit de verslagen naar voren zijn gekomen het afgelopen seizoen. De jut en jul van de JO 15 zijn de stille killers van de JO 15-1. Tot en met vandaag zijn er 48 doelpunten geproduceerd en ik durf te beweren dat zij er bij 40 direct of indirect betrokken zijn geweest. Ik denk dat Wessel zelfs topscoorder is van de hoofdklasse en Nick zit daar vlak achter. Dat zij ook nog eens zo links en rechts een assist afgeven is eigenlijk evident . Een standbeeld is wat ver en dat past ook niet bij die twee, maar bij deze de gepaste aandacht die zij verdienen. Ik denk dat hiermee de kous af is en de kritieken achter de horizon zijn verdwenen.

Terug naar even over 11 op het hoofveld van Oegstgeest. De parkeerplaats kans had u van mij al gehad maar ook de tweede kans was voor de thuisploeg. Een vrij gespeelde speler kwam 1 op 1 met Quinten, maar hij faalde door net voorlangs te schieten. Het veldspel was aan onze kant nog wat slordig. Maar wij hebben nog een spits lopen die uit het niets kan scoren. Het was Wessel die de bal nog voor de 16 in zijn voeten kreeg en verwoestend uithaalde en prachtig de 0-1 in de touwen schoot. Dit gaf wat lucht en ging wat beter draaien bij de Sassemmers . Van de heen wedstrijd kon ik mij nog herinneren dat er bij de geel blauwen een aardige linksvoor liep. Snel en af en toe een beetje onbehouwen. Iva zou er een lastige klus aan hebben, maar ik moet zeggen zij won deze tweestrijd glansrijk. Verdedigend stond het zo in zo goed. Noa schuwde het betere op ruim werk niet en Hugo hield het hoofd koel en ging graag mee naar voren bij de corners. Leon zat er niet helemaal lekker in maar dit leidde niet tot al te veel gevaar. Op rechts werd Joeseph de diepte in gestuurd en kwam zomaar oog in oog met de keeper. Hij kon afleggen, maar ik kon begrijpen dat hij voor eigen succes ging. De sluitpost blokte zijn schot en de kans was verkeken. Niet veel later was het weer onze Noordwijkse parel die ditmaal de achterlijn haalde nadat Jip, al dan niet bewust , keurig over de bal was gestapt. Joeseph dribbelde langs de achterlijn zo de 16 in en zag nu Nick vrij staan bij de tweede paal. Hij legde af en Nick kon hem er zo inschieten. Een uitgespeelde 0-2. Na deze voorsprong was er een beetje een status quo en was het de vraag wordt het 1-2 of 0-3. De allergrootste kans was voor de 1-2. Weer was er een Voskuil bewonder ontsnapt, Hij omspeelde Quinten en schoot voorlangs op de verste paal. De bal rolde terug het veld in en nu was het een koud kunstje om de 1-2 in het open doel te schieten. Maar het doel was schijnbaar te klein want nu raakte hij de andere paal. De bal rolde nu terug in de handen van Quinten. Zo’n tussenstand had zo vlak voor de rust het doen kunnen kantelen, maar dat bleef nu uit. De scheids floot niet later af en zo konden we opgelucht de rust in.

Het bakkie werd genoten in het vernieuwde complex van FC Oegstgeest. Een hagelnieuwe fusieclub tussen UDO en Oegstgeest. De krachten zijn gebundeld en deze nieuwe grootmacht met 1200 leden, zal van zich laten horen. Je ruikt de verflagen nog en er wordt nog wat verbouwd hier en daar, maar de contouren zijn zichtbaar. Vanuit de kantine konden we zien dat de mannen en vrouwen van de JO 15 er zin in hadden, want ze stonden binnen een oogwenk al op het veld. Noa was achtergebleven in de kleedkamer omdat zij de vrouwen van 2 moest versterken. Denzil kwam voor haar in de plaats.

Eigenlijk was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Een in balbezit spelend Ter Leede  en een afwachtend Oegstgeest. Tussen de rood gele supporters zomaar een bekend gezicht.  Oud trainer van heel veel van deze jongens en meiden kwam even om een hoekje kijken. Thijmen Kruider was trainer van de E en D lichtingen en moest wel bekennen dat ze aardig gegroeid waren. In zowel fysiek als in het spel. Leuk om te horen natuurlijk. Zelf moest hij al weer snel verderop, maar hij kon nog net zien dat Hugo, al koppend,  vanuit corner gevaarlijk werd. De keeper dook keurig de hoek in en keerde de bal. Nick was even geruild met Wessel en liep in de spits. Zijn maatje stuurde hem weg en kwam 1 op 1 met de keeper. Nick wilde schieten maar besloot toch middels een solo hem te omspelen. En zo kon hij in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant net voor de rust, wel de bal in het lege doel krijgen. 0-3. Vlak daarna waren de rollen omgedraaid. Het was Nick die zich loswerkte van zijn tegenstander en met wat frommelwerk Wessel kon bedienen. Hij werkte af en de 0-4 was een feit. Dit was voor coach Arjan het signaal om Nick te wisselen. Eigenlijk was het om hem wat rust te gunnen i.v.m. verplichtingen later bij de JO 17 maar het leek op een publiekswissel gezien het massale applaus wat hem ten deel viel.  Dat zijn ouders als hardste klapten deed daar niets vanaf. Niet veel later was dit zelfde enthousiasme voor Wessel toen hij werd gewisseld. Ook hij moest nog verder op richting Den Haag. Maar hij deed nog wel even van zich spreken om en een assist af te geven op Joeseph Na een frivole actie gaf hij voor op Joeseph en hij maakte de 0-5.  Inmiddels waren er meerdere wissels toegepast en zo kon het zijn dat Luuk van Lochem en Sam Minnaard hun debuut maakten in de JO 15. Jesse had het al eerder gedaan. Deze mannen deden dat niet onverdienstelijk en hielden goed stand. Ook nog even een duimpje omhoog voor Tijs. In het begin van het seizoen had hij een dikke teleurstelling te verwerken maar hij weet steeds meer minuten te maken in de C1. Met de week groeit hij in zijn rol. En nu ik toch bezig ben. Ryan krijgt ook nog even een veer. Elke week sleurend en keihard werkend op het middenveld. Daar kunnen ze in Rotterdam nog weleens een voorbeeld aan nemen. In de luwte van al dit geweld maakt Jip ook aardig wat vlieguren. Zo heel rustig pakt hij zijn minuten en doet dit naar behoren. Hard werkend op elke plek waar de Arjan hem nodig heeft. Zo vlak voor tijd nog twee kansen van onze kant. Weer een kopbal van Hugo uit de corner en Joeseph die net voorlangs schoot. De scheids floot af en zo sloten we een iets mindere fase af met een 5-0 winst. Voorin draaide het weer en achterin werd weinig weg gegeven Dit met een hard werkend ondersteunend middenveld. Tel daar bij op de invalbeurten van 3 jongelingen en drie heel tevreden S-en : Spelers, staf en supporters.

Volgende week ligt de Hoofdklasse even stil i.v.m. Pasen. Maar dat geldt natuurlijk niet voor de JO 15-1. Thuis doen zij mee aan het alom bekende Easter open. Een internationaal toernooi op de eigen velden. We mogen het op zaterdagochtend op nemen tegen een Deense, Engels en Nederlands team. Al naar gelang de prestatie op zaterdag mogen we het op 1ste Paasdag nog een keer dunnetjes over doen. Het weer wordt top dus u bent bij deze van harte uitgenodigd.  Een week later de subtopper tegen Verburch. Bij winst springen we over ze heen de top drie in. Uit speelde we niet onze beste pot en ging het vroeg fout met Joeseph. Een mooie kans om dat recht te zetten.

Fijne Paashaas.

Grt.

Uw verslaggever.