Ter Leede JO10-1 Aanval top……nu nog wel verdedigen

Veel trainers zouden geneigd zijn om het na veertien tegengoals in drie duels anders te gaan doen. Voor de Hoofdklasse is te hopen dat Steven Hartevelt, de trainer van Ter Leede JO10-1, dat niet gaat overwegen.

De Sassenheimse club staat sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden vanuit Amerika garant voor spektakel. Het 5-5 gelijkspel bij Rijnsburgse boys was een uitvloeisel van de aanpak die hij voorstaat: attractief voetbal en aanvallen als het kan.

,,Maar natuurlijk ben je als trainer niet tevreden als je vier keer een voorsprong verspeelt”, zei Steven. ,,Vijf doelpunten in een uitwedstrijd moet altijd genoeg zijn voor een overwinning. Aan de andere kant is het ook inherent aan de speelstijl en het spelersmateriaal. Ter Leede heeft speelse voetballers die hun speelsheid ook graag laten zien als ze zich sterker wanen.”

In Rijnsburg was Ter Leede zeker de betere voetbal technische ploeg. Maar het slaagde er in totaal maar achtentwintig minuten in om een voorsprong vast te houden. Rijnsburgse Boys haalde het optimale rendement uit de mogelijkheden die de ploeg in de omschakeling kreeg.

Het droeg allemaal bij tot het enorme spektakel in Rijnsburg, waar het publiek de grote winnaar was. Nee, Steven zal niet van zijn filosofie gaan afwijken. ,,Maar het is duidelijk dat er verdedigend nog flink wat te verbeteren valt.”

 

Dit artikel is een remake van het origineel van Wilber Hack, sportverslaggever bij het Brabants Dagblad