Ter Leede JO10-1 Als ware zonen van Houdini

Zoeterwoude uit. De tegenstander, Meerburg, is geen bekende van ons. Lezend op de website, leek het erop dat zij een goed spelend team hebben. Een team waar, indien het allemaal loopt, Ter Leede het nog wel eens moeilijk tegen zou kunnen hebben, aangezien zij het al meermaals hebben laten zien dat de winst door voornamelijk opportuun voetbal behaald wordt.

Onze jongens hadden er wel zin in. Het was laat op de dag, wat bijzonder is, want pupillenwedstrijden worden vooral in de ochtend gespeeld. Bram en Tim stelden voor om zelf de warming up te regelen. In rijen van twee en constant hoog tempo werd er een  minutenlange warming up gedraaid zonder de begeleiding van de coach. De tegenstander stond met open mond te kijken naar de professionaliteit van de voetballertjes van Ter Leede.

Deze lange warming up (op het laatste veld) zorgde ervoor dat wij meteen moesten beginnen, zonder dat er nog een rondootje gespeeld kon worden of dat de keeper werd ingeschoten. De keeper vandaag was Thijmen. Hij had er echt zin in, want eigenlijk was het de beurt van Sven, die er een stuk minder zin in had! Zoals gezegd; ons team speelt voornamelijk op spirit en inzet. De coach had voor de wedstrijd wat afspraken gemaakt met spelers om er ook wat meer voetbal in te krijgen.

En zowaar, dit leek te werken! Het eerste deel van wedstrijd werd er heel netjes voetbal gespeeld (lees: bal overspelen). Dit resulteerde in mooi veldspel en een goede balans in het elftal. Ons team kreeg een flink aantal kansen en de tegenstander kwam er eigenlijk niet aan te pas. Plots kwam Tim naar de kant gerend, een bloedneus! Deze onaflatende stroom uit zijn neus leek niet te stoppen en Sven nam zijn plaats in. Ondertussen had Bram, na een paar geweldige passeerbewegingen, de keeper met een geplaatst schot al verschalkt. Daniel leek daarna de twee nul te maken, maar schoot recht op de keeper.

Ondanks het goede voetbal en een paar mooie mogelijkheden om de stand wat verder uit te breiden, bleef het bij 0-1 bij het verstrijken van de eerste 12 en een halve minuut. De jongens en de coach waren tevreden over het spel van dit eerste gedeelte. Omdat de score toch wat tegenviel gingen de jongens nu met nog wat meer pressie spelen. De beloning kwam al snel; Tim, die inmiddels zonder bloedneus weer het veld in was gekomen, maakte de nul – twee. Het voetbal werd wel wat minder en de spelers vonden elkaar wat minder makkelijk op het veld. Pardoes stond bij de rust dan ook een gelijkstand op het scorebord.

Dat was even een tegenvaller! Na de limonade en wat peptalk werden de mouwen weer opgestroopt. De partij werd meer fysiek zonder dat het gemeen werd. Maar het voetbal hield wel te wensen over. Veel lange ballen en flipperkast voetbal. Meerburg probeerde hier nog wel onderuit te spelen, maar met een aantal mooie reddingen van Pepijn, die inmiddels op doel stond, en puik verdedigingswerk van Thijmen en met name Tako, bleef het net droog.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd een waar spektakelstuk. Meerburg kreeg meer en meer de overhand. Dit resulteerde in een verdiende 4-2 achterstand met nog 5 minuten op de klok. De coach en de toeschouwers berustten eigenlijk al in de nederlaag. Niet de spelers… Ter Leede was inmiddels helemaal wakker geworden en dat mocht ook wel in een middagwedstrijd! Het voetbal werd niet beter, maar de inzet stond op 150%. Als een ware pinchhitter schoot Tim nu alle ballen snoeihard op doel. ‘Het kleine kanon’ bracht Ter Leede weer langszij en de vier – vier stond met nog een minuut te gaan al op het papier. Nog eenmaal een laatste schot van rechts op het doel van de tegenstander, doelpunt! Tegen zoveel geweld was de goed keepende tegenstander niet opgewassen.

Het eindsignaal klonk kort na dat laatste schot en uiteraard waren de jongens uitgelaten, als ware zonen van Houdini waren ze vandaag ontsnapt. Even de penalty’s nemen (100% score!!) en dan weer het hele eind teruglopen naar de kleedkamer. Man van het laatste kwart: Tim, man van de wedstrijd: Tako, die als een stofzuiger vele aanvallen van de tegenstander teniet heeft gedaan.

Volgende week: derby tegen Foreholte.