Ter Leede JO10-1; een goede eerste helft was niet voldoende.

Ter Leede JO10-1 – SJC JO10-1 eindstand 2-10

Omdat er besloten is bij JO10-1 om naast de ‘vaste’ keeper Pepijn, ook elke wedstrijd een ander spelertje op doel te laten staan, was vandaag de beurt aan Daniel. Na een half uurtje kwam Tako er ook bij en hebben ze samen nog wat verder geoefend, en dat ging eigenlijk helemaal niet zo slecht. En Daniel had er zowaar zin in.Het was al lang tijd geweest om de kleedkamers in te gaan, voordat de twee jongens daar aankwamen. En tot onze verbazing zat Thijmen al klaar in keepers tenue! Want ja, SJC is een sterke tegenstander en dan hebben op elke positie een goede speler nodig en wat fijn te zien dat meerdere jongens ook te porren zijn om op doel te staan en elkaar te helpen. Daniel had dus net te horen gekregen dat hij ‘gewoon’ in het veld stond en Thijmen op doel zou staan, toen de deur openging. Cody stak zijn hoofd om de hoek en vroeg schoorvoetend of hij een speler van ons team kon inzetten in zijn team. Een late afmelding zorgde voor een tekort bij JO11.
Dit werd even nadenken, JO10-1 heeft zelf maar 1 wisselspeler en het is vandaag een zware pot. En omdat er al flink geschoven wordt in de achterhoede, want Thijmen is verdediger, mag Tim mee met Cody. Hij kent het team, zijn neefjes voetballen ook in dat team en hij valt met zijn lengte niet uit de toon in dat team. De rest was lichtelijk teleurgesteld, een uitje naar een ander team is altijd leuk!
Zonder wissels nu, naar buiten, warm lopen en een rondootje. De wedstrijd begon op tijd onder leiding van de vader van Bram. En de jongens startten erg goed. Dat is lovenswaardig, want SJC staat bovenaan zonder puntverlies en wij weten dat het een gedegen team is. Desalniettemin schroomde Ter Leede niet om de leiding te nemen. Na goed doorgaan van Sven, schoot Daniel de bal achter de doelman. 1-0. En er bleef goed gespeeld worden. Helaas zonder doelpunten van onze kant. Wel scoorden de gasten twee maal, zodat bij het eind van de eerste kwart Ter Leede toch tegen een 1-2 achterstand aankeek.
Maar dat kon de pret niet drukken in het tweede kwart. Er werd nog steeds lekker gespeeld met elkaar. Beide teams scoorden, nogmaals een doelpunt van Daniel en bij rust stond ons team dus ‘maar’ 2-3 achter. De eerste helft gaf de thuistoeschouwers moed. Er werd zeer leuk gespeeld en tegenstand geboden. En … de trainers van de tegenstander waren niet zo tevreden!
Tweede helft. In het begin van de tweede helft bleef nog een tijd gelijk opgaan, maar maakte SJC twee doelpunten in korte tijd en dat gaf uiteindelijk de nekslag. Of het nu vermoeidheid was of het niet meer kunnen opbrengen om nog meer strijd te leveren … we zullen het nooit echt weten, maar de sluizen gingen open bij onze jongens. In het laatste kwart scoorde SJC derhalve nog 5 maal en werd de eindstand bepaald op een, eigenlijk, onverdiende 2-10.
En Tim? Tim werd matchwinnaar bij JO11-1, door de winnende 4-3 te scoren! Maar volgende week maak je jouw doelpunten weer bij ons!