Ter Leede JO10-1; Geen stilte tussen de stormen.

Tussen de stormen, die de namen Ciara (3e storm) en Dennis (de Menace en 4e storm) droegen, was het deze zaterdag redelijk windstil. Gelukkig maar, want het recente verleden heeft uitgewezen dat de mannen van JO10-1 wat moeite hebben met barre weersomstandigheden. Vrolijk kwamen ze dan ook om kwart voor negen, een voor een, de kantine van Ter Leede binnengelopen. En ook direct weer naar buiten, want op het hoofdveld was een ander jeugdteam reeds met een wedstrijd begonnen.
Er hing toch wel iets van spanning in de lucht. Maar dat had meer te maken met de wedstrijd van die middag. Ter Leede 1 speelde een heuse derby tegen streekgenoot Lisse (1-1). En zowaar, JO10-1 speelde ook een derby! Maar dan tegen Foreholte…
Wegens eerdere stormen was deze wedstrijd, eerder dit kalenderjaar, afgelast. Nu moest het maar gaan stormen op het veld. De ouders stonden al klaar voor een wervelende wedstrijd, en, die kwam er vanaf de start! Echter, niet Ter Leede, maar Foreholte nam vanaf het begin het voortouw en zette Ter Leede lelijk onder druk. Ter Leede had daar niet meteen een antwoord op en gaf nogal wat ruimte weg. Foreholte maakte daar gretig gebruik van en bij het laatste fluitsignaal van het eerste kwart stond Ter Leede terecht met 3-0 achter.
Een fikse tegenvaller! De koppen werden bij elkaar gestoken en reeds gemaakte afspraken werden nog even opnieuw bevestigd. Nu kwam Ter Leede (eindelijk!) wel goed uit de startblokken. De combinatie werd gevonden en er werd zowaar voetbal gespeeld. Met een strak schot toverde Tim een doelpunt op het scorebord en na een slim steekballetje van Daniel maakte hij ook het tweede. Voor rust zat het derde en gelijkmakende doelpunt er ook nog in, maar die viel niet.
2-3 bij rust, dat bood weer perspectief. Een bekertje limonade, een snelle keeperswissel (Pepijn kwam op doel voor Thijmen) en weer door! Ondanks dat er geen storm was, leek het nu of de jongens met de wind in de rug speelden. Met orkaankracht stoomden ze nu over Foreholte heen. Het derde doelpunt lag er nu wel met een vloek en een zucht in, weer Tim. Als door de wind gejaagd speelden ze door. Bram scoorde nu, na een heel leep steekballetje van Tako. De volgende aanval leverde alweer een doelpunt op, weer een van Tim, na een fantastische voorzet van Sven. Voorin werd er gekaatst met de bal, er waren vele goede passes en zowaar zag het publiek enkele driehoekjes. Overdonderd werd Foreholte ook nog getrakteerd op 6-3 van Sven en de 7-3 en 8-3 van Bram, die als middenvelder geregeld meeging in de aanval. Het laatste kwart leverde nog 2 doelpunten op: een intikkertje van Daniel en een fijn doelpuntje van Sven.
De menigte werd vandaag getrakteerd op dubbele cijfers! Pas de Zondag daarop landde storm Dennis aan de kust van Nederland, maar op de puppilenvelden bij Ter Leede is het de dag daarvoor toch niet helemaal windstil geweest.