Ter Leede JO10-1: Oegstgeest verslagen; vijfde overwinning in zeven wedstrijden.

Zaterdag 12 Oktober, de weergoden waren ons deze ochtend weer eens gunstig gezind, Oegstgeest kon dus met droog weer ontvangen worden. Droog was het veld allerminst, hevige regenbuien van de dag daarvoor hadden het grasveld flink te grazen genomen en de ondergrond voelde dus drassig en zwaar aan.

Daarvan was in de openingsfase van de wedstrijd tussen onze jongens van O10-1 en Oegstgeest totaal niets te merken. Het team van Ter Leede ging overdonderend van start. Binnen no-time stond het 4-1. Nadat Tako al een heerlijke assist had gegeven op Sven (1-0), maakte hij een fantastische solo mooi af door het tweede doelpunt zelf te maken. Sven maakte zijn tweede goal na een slimme pass van Pepijn. Als kers op de taart schoot Bram de bal hard voorlangs, die pardoes door een eigen speler van de tegenstander werd aangetikt, en die verraste daarmee zijn eigen keeper. Niet alleen de score was top, maar ook het spel was oogstrelend. Er werd veel en goed overgespeeld en soms zag het publiek zelfs een driehoekje op het veld verschijnen.

Tijdens deze verbluffend goede eerste kwart, voegde Ravi zich bij ons team. Omdat Thijmen nog steeds geblesseerd is, was deze wedstrijd zonder wissels begonnen. Na de eerste kwart, volgt meestal een tweede kwart, die dit seizoen over het algemeen het minst goede gedeelte is van de wedstrijd. De coach waarschuwde hier dan ook voor tijdens de korte stop tussen de eerste en tweede kwart. Ter Leede liet vervolgens de tegenstander niet terugkomen in de wedstrijd, maar scoorde zelf ook niet.

Zoals zo vaak dit jaar zijn de wedstrijden een golfbeweging. Na een prima start, volgt er een kleine dip om daarna weer vol gas te geven. In de tweede helft scoorde ons team dus nogmaals maar liefst vier doelpunten. Bram, Sven, Tako maakten het 5e, 6e en 7e doelpunt voordat Tim de laatste mocht maken. Omdat de tegenstander ons doel nog eenmaal wel wist te vinden werd de eindstand bepaald op een 8-2 overwinning.

Het eerste gedeelte van de competitie zit erop. In een poel van 8 worden 7 wedstrijden gespeeld. Van deze wedstrijden zijn er 5 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk. Een prima prestatie! En de jongens hebben daarmee laten zien dat ze in de Hoofdklasse thuishoren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, na de herfstvakantie beginnen we weer met een nieuwe poule!