Ter Leede JO10-1: overwinning met dubbele cijfers in een opgaande strijd met VVSB

VVSB JO10-1 – Ter Leede JO10-1 eindstand 9-10

De tweede wedstrijd alweer. Nadat vroeg in de ochtend alle hemelsluizen waren opengezet, kleurde het gras helemaal vers groen onder de zon die volledig doorbrak in de loop van diezelfde ochtend. JO10-1 speelde echter op kunstgras. Uit, bij VVSB, onze buren in Noordwijkerhout. De middag was net aangebroken toen zij aantraden voor de aftrap. De coaching werd ditmaal opgevangen door de vader van Daniel en omdat Tako een familiefeestje had, was er ook nog een wisselspelertje geregeld.

De eerste kwart van de wedstrijd begon fel van onze kant. Met Sven en Tim in de voorhoede, Daniel op het middenveld, Bram en Thijmen achterin en Pepijn op het doel, werd VVSB meteen goed onder druk gezet. De tegenstander kwam niet onder de aanvalsdrift van Ter Leede uit en de 0-1 komt op naam van Sven te staan. De teugels werden daarna iets minder strak aangespannen en plots keek het team dan ook tegen een 2-1 achterstand aan. Ter Leede ging vervolgens niet zorgvuldig om met de vele kansen die zij zelf creëerden. Gelukkig maakte Tim dan wel de gelijkmaker met een fantastische assist van Thijmen. Daarna ging de strijd gelijk op.

In de tweede kwart van de wedstrijd ging het volledig mis, nadat een 3-2 en een 4-3 achterstand beide keren nog goedgemaakt werden door Tim, zakte het team aan het eind van deze kwart volledig door de hoeven. De jongens stonden voor de moeilijke taak om een 6-4 achterstand bij rust, weg te werken in de tweede helft.

Derde kwart, de strijd ging weer gelijk op. Bram vocht pittige duels uit op het middenveld met een krachtige speler van VVSB. Thijmen had in de rust de keepershandschoenen overgenomen van Pepijn. Nadat Sven de 7-5 scoorde, maakte Bram er een feestje voor zichzelf van door het 6e en 7e doelpunt aan te tekenen. De stand was nu 8-7 met nog een kwart te spelen.

Met dezelfde felheid als die van het eerste kwart ging Ter Leede er vol vuur tegenaan. Daniel scoorde vanaf de middellijn; met een mooie geplaatste boogbal ging de bal over de keeper heen. De coach reageerde eerst wat gepikeerd, omdat een schot van die afstand tegen de afspraken was, maar uiteindelijk was hij wel in zijn nopjes met deze gelijkmaker. Daarna maakte Bram zijn middag helemaal compleet door nog tweemaal te scoren; de strijd eindigde in een 9-10 overwinning.

Deze wervelende wedstrijd was zo dynamisch, dat de scheidsrechter de tel helemaal kwijt was. Nadat de doelpunten op de vingers waren nageteld, kwam hij toch ook tot de conclusie dat Ter Leede 1 keer meer had gescoord dan zijn initiële telling. Blij en tevreden konden de jongens een feestje bouwen in de kleedkamer; een dubbele score haal je toch zeker niet iedere week!

En er zijn ook andere winstpunten! Het team is een flink aantal keer op achterstand gekomen, maar onze jongens bleken elke keer weer in staat te zijn om terug te komen in de wedstrijd. Klasse! Dit noemen ze karakter hebben…. Ook is er deze middag veel van positie gewisseld. Een aantal jongens hebben laten zien dat zij ook op een andere positie in het veld kunnen excelleren. Ondanks het feit dat zij niet op hun favoriete positie gezet werden, speelden zij daar dan met veel inzet zonder boos te worden, Top! Of zoals Tim het voor de wedstrijd al heel treffend zei: “Het maakt mij niet uit waar ik speel, als ik maar speel.” En zo is het maar net, Tim….