Ter Leede JO10-1 prolongeert haar titel in de Hoofdklasse

Ter Leede spelers van links naar rechts: Job, Thymen, Sam, coach Steven, Mats, “La saeta rubia” Floris, keeper Tijs, en Chrisayro Mendoza (foto: PR/Linda)

 

Sassenheim Ter Leede is zaterdag ten tweede malen kampioen geworden van de Hoofdklasse JO10 door een 7-1 overwinning  op UVS.

Vorig jaar promoveerde de ploeg  van trainer Steven van Hartevelt nog naar deze koningsklasse van jeugd onder 10. Prompt schreven ze de voorjaarscompetitie op hun naam. In de najaarscompetitie dit jaar speelt niet alleen Voorschoten’97 maar ook enkele grootmachten uit de Bollenstreek op dit hoge niveau. Alleen op de Middelmoors op bezoek bij Rijnsburgse Boys verspilde Ter Leede punten. De andere ontmoetingen werden allemaal gewonnen. Na 114 doelpunten kon het team zich opmaken voor de kampioenswedstrijd.

Kampioenswedstrijd tegen UVS

In het eerste kwart van de kampioenswedstrijd was de spanning om te snijden. Degradatiekandidaat UVS wilde duidelijk niet meewerken aan het Sassemse feestje. Na 10 minuten opende spits Job de score en kwam de voetbalmachine van Ter Leede pas goed op stoom. UVS werd op sommige momenten overklast en moest 7 doelpunten incasseren. Ter Leede kroonde zich net als vorig seizoen tot kampioen van de hoofdklasse.

Na het laatste fluitsignaal was coach Steven zichtbaar geëmotioneerd. In de winterstop zal hij namelijk afreizen naar down under. Hij vervolgt zijn trainers avontuur bij de Socceroos van Gold Coast Knights in Queensland Australië. Ter Leede spelers Chris, Job, Floris, Sam, Thymen, Mats en Tijs wensen hem veel succes.