Ter Leede JO10-1: Teylingertwist

Ter Leede JO10-1 – Teylingen JO10-1 eindstand 7-2

De Buren (Teylingen) kwamen langs.Dat is natuurlijk altijd een moment van veel gezelligheid en fanatisme. De jongens begroetten elkaar uitbundig in de kleedkamers en er werden vele beloften gedaan voor de komende maandag en de weken daarna. Want; elke speler had wel een bekende of klasgenoot in het team van de tegenpartij zitten. Dat beloofde dus (niet?) veel goeds.  Aangezien de twee vorige wedstrijden van Ter Leede door heftige weersomstandigheden beide in een fors debacle waren geëindigd, werd er van de thuiscoach niets anders verwacht dan de volle drie punten, of … mooi verzorgd voetbal. En dat werd er vandaag zeker gespeeld. Beide teams gingen in de eerste helft gelijk op, er werd flink gevochten voor de bal. Sven tekende voor een 1-0 voorsprong, die door Teylingen vakkundig werd weggewerkt. Bij rust was het 1-1. Zoals gezegd; er werd goed samengespeeld, maar er kwamen niet overdadig veel kansen. De kansen die zich voordeden werden door de keepers tegengehouden. Thijmen, die begon op doel, zorgde voor een aantal mooie reddingen.

Tweede helft. De strijd brandde los… althans… aan onze kant. Er was eigenlijk geen strijd. Binnen no-time had Teylingen er drie achter de keeper liggen. Tim, Bram en Sven scoorden. Al moet wel gezegd worden dat Pepijn, onze keeper, een aantal spectaculaire reddingen maakte. Want anders was Teylingen wat langer bijgebleven. Tim wilde in de derde kwart eigenlijk wisselen, maar dat mocht niet van de coach. Hij was namelijk al wissel geweest en andere jongens mochten ook even langs de zijlijn genieten. Dat was maar goed ook, want ondanks dat hij erg moe was, scoorde hij nogmaals twee doelpunten, nadat Daniel de 5-1 op het scorebord had getoverd. Teylingen scoorde ook nog een keertje en dat bracht de eindstand op 7-2 voor Ter Leede en onze jongens kunnen in ieder geval met opgeheven hoofd op school komen de komende weken! Snel naar de intocht van Sinterklaas en op naar Rijnsburg volgende week.