Ter Leede JO10-1; twee goede kwartjes maken de volle winst.

ASC JO10-1 – Ter Leede JO10-1 eindstand 6-11

Ter Leede JO10-1 speelt dit jaar in een poule van 8 teams. Na 7 wedstrijden worden er weer nieuwe poules samengesteld. Deze zaterdag speelde JO10-1 zijn zesde en dus op een na laatste wedstrijd van deze reeks, voordat de winterstop zal aanbreken. Omdat van de vorige vijf wedstrijden er twee letterlijk in het water vielen en nog twee jammerlijk verloren werden, begonnen de jongens deze wedstrijd met nog maar 1 gewonnen wedstrijd in de lijst (wel tegen Teijlingen!). ASC uit Oegstgeest, de tegenstander van deze zaterdag, had tot zover ook niet teveel punten gesprokkeld en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begon zeer vroeg. Half negen was de aftrap al, en onze keeper, Pepijn, was nog stoer genoeg geweest om op de fiets te komen naar deze uitwedstrijd. Ons team was als eerste op het veld te vinden, en in de nog donkere en koude morgen, begonnen ze aan de warming up en de rondootjes. Tako zou de eerste helft het doel verdedigen.

Na het eerste fluitsignaal werd er, zoals eigenlijk elke wedstrijd, meteen goed druk gezet op de tegenstander. Vanaf de aftrap lieten de jongens ook een aantal mooie combinaties zien. Na 20 seconden al miste Daniel een eigenlijk niet te missen kans na een fantastische dubbele combinatie met Thijmen. Echter, zoals zo vaak in het voetbal, werden de eerste kansen door Ter Leede gemist en scoorde de tegenstander dus het eerste doelpunt. Het daglicht begon door te breken op deze heldere morgen en Tim maakte met een droog, hard schot gelijk. Bram, die op het middenveld startte, volgde zijn goede voorbeeld en met een aantal mooie bewegingen maakte hij er zelfs twee. Nadat Daniel met een mooie vrije trap voor de 4-1 had gezorgd, werd er na 12,5 minuten voor het eerst een korte pauze gehouden met een 4-2 voorsprong.

Dat beloofde veel goeds! Maar we weten ook dat de pupillen over het algemeen goed starten en dat daarna een mindere kwart volgt. Zo ook deze wedstrijd; ondanks dat Tim een keer scoorde was het bij rust pardoes 5-5. Dat leek onnodig, dus de coach probeerde de jongens bij rust op te peppen. Vlak na rust bracht Daniel Ter Leede wederom op voorsprong, 5-6. Maar ondanks dat ging het spel van de onze jonge ploeg naar een bedenkelijk niveau. De combinatie werd niet meer gevonden en er werd nauwelijks meer samengespeeld. ASC maakte hier geen gebruik van en kwam ook niet boven datzelfde niveau uit. Het derde kwart werd afgesloten met een 6-7 voorsprong, omdat zowel Bram als de tegenstander nog eenmaal scoorden.
De coach was nu een wel klein beetje boos, aangezien de afspraak was dat de nadruk vandaag zou liggen op samenspelen. Dit werd nog een keertje duidelijk uitgesproken om de jongens weer even op scherp te zetten. En dat bleek te helpen, Ter Leede speelde weer met elkaar en de tegenstander zakte door het spreekwoordelijke ijs. Tim en ook Tako, die goed uit de verdediging kwam opzetten, scoorden beiden een keer en Sven plaatste zelfs twee maal de bal in het net. Eindelijk weer eens winst en zelfs met een afgetekende 6-11 eindstand. Dit laatste kwart geeft de burger weer moed voor de laatste wedstrijd volgende week.