Ter Leede JO10-1: Voorschoten na spannende strijd verslagen

Deze zaterdag mochten we aantreden tegen Voorschoten. In recente clashes tussen de teams zagen we nogal wat vlammetjes in en rond het veld ontstaan.

Deze wedstrijd was niet anders. Na een nogal koel ontvangst werd er al snel een vuurtje opgestookt door de voetballertjes. Er waren hier en daar nogal wat overtredinkjes en wat ongelukkige botsingen. Beide partijen waren zeer gebrand op de overwinning.

Daniel opende de score voor ons in de eerste kwart van de wedstrijd. Een mooie steekpass van Sven in de diepte, werd keurig opgevolgd met een snelle loopactie. 0-1. Voorschoten kwam echter alweer redelijk snel op gelijke hoogte. Het spel bleef op en neer golven. Opnieuw een uitbraak van Daniel, een identieke aanval als het eerste doelpunt, leverde weer een vrije kans op. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt, maar in een forse overtreding van de potige verdediger van de tegenstander. Nadat hij weer wat was opgelapt, na deze charge, verzilverde Daniel de penalty.

De rest van de eerste helft gebeurde er veel, maar niet de gewenste doelpunten voor beide kanten. Limonade was er bij rust en een 1-2 voorsprong.  Pepijn, die weer eens keurig had gekeept en een paar fijne reddingen had, droeg zijn handschoenen over aan Thijmen …. En 27 engeltjes…

Tweede helft. Ons team vergat een beetje te voetballen. De opbouw liep niet vanwege de druk van Voorschoten, de spitsen konden niet goed gevonden worden en ballen bleven van schoenen afspringen. Onze tegenstander daarentegen wist een paar flinke aanvallen op te zetten, maar raakten alleen lat, paal en keeper, keer op keer. Zelfs een aanval van 4 tegen 1, verzandde in een doeltrap voor Ter Leede. Onze verdedigers Tako, Bram en Pepijn hadden hun handen vol maar hielden stand.

Tja, en als de tegenstander niet scoort, scoren wij natuurlijk. Een mooie aanval over rechts zette Tim vrij voor de keeper. Heel vernuftig gaf hij een briljant passje aan Sven die het cadeautje natuurlijk verzilverde. 1-3! Compleet tegen de verhouding in van dat moment. Volgende aanval van de tegenstander …. raak! 2-3. Het werd daarna erg spannend (en rommelig) maar Thijmen en 27 andere engeltjes hielden het doel schoon tot eindelijk het eindsignaal klonk.

De vierde overwinning in zes wedstrijden. Dat is nog eens resultaat! Met een beetje geluk vandaag…, maar een virtuele stand leert ons dat wij tweede zouden staan in de competitie.

Volgende week de laatste wedstrijd voordat de herfstvakantie begint.