Ter Leede JO10-1 – Voorschoten’97 JO10-1 Ter Leede vloert de koploper van de Hoofdklasse

Ter Leede JO10-1 – Voorschoten’97 JO10-1 eindstand 9-5

Sassenheim – De koploper van de Hoofdklasse JO10-1 Voorschoten’97 kwam op bezoek. Dit team heeft een fabelachtig  gemiddelde van maar liefst dertien gescoorde doelpunten per wedstrijd. Een hoog productieve aanval gecombineerd met een verdediging die de minste tegendoelpunten  in de hoofdklasse incasseerde. Met een afstandsschot opende de bezoekers dan ook op overtuigende wijze de score, 0-1 voor Voorschoten na 2 minuten speeltijd. Aan de andere kant bleef Ter Leede spits Chris goed doorjagen en bood Floris een niet te missen kans,1-1. Chris had ook de mogelijkheid om Ter Leede op voorsprong te schieten maar zelfs zijn rebound was een prooi voor de goede Voorschotener goalie. Ter Leede keeper Tijs opende op Sam die open draaide door het hart van de verdediging. Hij bracht Ter Leede voor het eerst op voorsprong 2-1. Na de time-out verdubbelde invaller Job de voorsprong naar 3-1. Maar ook de invaller van Voorschoten liet zich gelden. Koud in het veld scoorde hij bij zijn eerste balcontact, ruststand 3-2.

Keeper Tijs met engeltje op de lat

De eerste de beste hoekschop na rust zorgde meteen voor de gelijkmaker. De specialist aan Voorschotener kant krulde de bal in de kruising, 3-3. Toen was Hattrick Job opeens ontketend. Binnen net zoveel minuten wist hij drie maal te scoren, 6-3. Balverlies op het middenveld zorgde voor de 6-4 maar Sam herstelde zijn fout 7-4. Waarna hij de afgeslagen bal binnen poeierde 8-4. Dus ook een hattrick voor de middenvelder. Het duel der koplopers leek gespeeld maar de bezoekers bleven het proberen, 8-5. De dribbel na de aftrap belandde in de voeten van Ter Leede spits Floris die ook weer een doelpuntje mee pikte en daarmee de eindstand bepaalde op 9-5. Hiermee bezorgde Ter Leede met Mats en Thymen Voorschoten’97  JO10-1 de eerste nederlaag sinds april 2018. Door deze overwinning neemt Ter Leede de koppositie over in de Hoofdklasse.