Ter Leede JO10-1 zowel letterlijk als figuurlijk weggeblazen

Eindelijk zijn alle vakanties weer voorbij en kunnen we weer gaan voetballen! Het is inmiddels November en de herfst heeft nu toch inmiddels kenbaar gemaakt dat de zomer echt voorbij is. Maar deze zaterdagochtend begint zacht, wat het weer betreft. Een klein zonnetje laat zich zien aan de vroege ochtendhemel en het weer is kalm en rustig.
Hoe schijn bedriegt….
Onze jongens stappen dus monter het veld op. De voorgaande prestaties in de poule waren zeker om naar huis te schrijven, dus was er ook wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht. Met tot dusverre 5 overwinningen, 1 gelijkspel en een sterk bevochten nederlaag in de pocket kan er met een nieuwe poule begonnen worden.
Een ‘nieuwe’ tegenstander deze zaterdag, FC Lisse. Hmmm… moeten ons 1e team ook niet tegen Lisse spelen? Jazeker, diezelfde middag nog! Dus een straffe generale voor JO10-1. De eerste kwart van de wedstrijd begon wat later, omdat het veld nog niet vrij was, maar dat kon de instelling van ons team geen deukje geven. Het begin was goed. De mannen lieten de bal lekker rond gaan en bij balverlies werd er stevig druk gezet. Ondanks dat het team op een 0-1 achterstand gezet werden, bleven ze voetballen. Tim kon dan ook met een mooi schot de gelijkmaker aantekenen. Eerste kwart was gespeeld, 1-1.
2e kwart…. Geen vuiltje aan de lucht … nee, een grijze wolkendek die zich liet zakken tot aan de veldverlichting van Ter Leede. Een hevige storm stak op die regen en kou neersloeg op de kinderen in het veld. Niet op de ouders, want veelal de ouders uit de buurgemeente hadden zich opgestapeld in de twee dug-outs van het andere veld. En omdat de hevige wind helaas in het nadeel van Ter Leede blies, kregen de jongens de bal niet meer weg uit de doelmond. Binnen 5 minuten moesten ze 6 tegendoelpunten incasseren.
De jongens kwamen met tranen in de ogen naar de kant vanwege het rustsignaal en de ‘warme’ limonade. Onze keeper was totaal verkleumd en Tim nam het daarom van hem over. Ondanks de grote teleurstelling en kou gingen onze pupillen er met frisse moed weer tegenaan in de tweede helft. Dat wierp zijn vruchten af. Bram, Thijmen en Sven scoorden en er begon zich een draaglijker score af te tekenen. Ondanks dat Lisse nu tegenwind had scoorden zij nog twee keer en zorgde Daniel ervoor dat ze de bal ook nog een keer in eigen doel werkten. 5-9 inmiddels en de jongens waren eigenlijk wel klaar.. Nog een kwart en dan gauw naar binnen om warm te worden.
Lisse was redelijk mild in dit vierde en laatste kwart, ze scoorden nog twee maal en de eindstand kwam zo helaas nog in de dubbele cijfers, 5-11. Ter Leede was deze ochtend zowel letterlijk als figuurlijk weggeblazen, de storm en de tegenstander vormden een onverwachte alliantie. We hoopten dan ook met zijn allen dat Heren 1 het die middag veel beter zou doen (0-2 winst!)