Ter Leede JO10-2 – Altior JO10-1 12-1 (5-0) Demonstratie van goed samenspel….

(Boem Boem Ryan)

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen Altior JO10-1 op het programma. We speelden thuis om 09:30 uur op veld 2B en het was al gezellig druk op ons mooi sportpark. Om 09:00 uur gingen we naar de kleedkamer, alleen zonder Erman, die was namelijk ziek. Gelukkig wilde Tijn uit de JO10-1 graag met ons meedoen, zodat we 8 man hadden.

Na de nederlaag van vorige week, hadden we wat goed te maken. De coaches hamerden op het samenspel en dit zou meer dan goed komen.

We begonnen met Bram weer op doel. Achterin was een kleine verschuiving door het ontbreken van Erman. Hierdoor begon Justin op linksback. Bart en Ryan stonden op hun vertrouwde positie. Safouane begon op het midden en Sameh en Davy moesten voorin voor de goals zorgen. Tijn begon wissel, zodat hij even kon uitrusten van zijn eigen wedstrijd.

Na een goede warming-up op het echte gras van het trainingsveld (dat ruikt toch veel lekkerder dan kunstgras jongens….) begonnen we scherp aan de wedstrijd. Direct kregen we al een aantal corners achter elkaar en aangezien we deze uitgebreid getraind hadden afgelopen week, waren deze bijzonder gevaarlijk. Zo gevaarlijk zelfs dat we uit de eerste 4 corners we 3 goals maakten. De 1e was zo scherp ingedraaid door Sameh, waardoor de verdediger uit Ter Aar hem per ongeluk in eigen goal schoot. De 2e was een beauty! Justin volleerde de bal in 1 keer uit de lucht en schoot de bal keihard tegen de touwen. De trainer van Altior zei: Deze goal zie je nog en eens bij Ter Leede 1 in de hoofdklasse! Dus wellicht moet Henk Wisman wat vaker bij ons komen kijken…. De 3e was misschien wel net zo mooi. Ditmaal legde Sameh de bal panklaar op het hoofd van Ryan, die hem vervolgens zo hard inkopte dat je het net hoorde scheuren.

De vele corners die we kregen kwamen allemaal uit vloeiende aanvallen. De coaches waren ook zeer verheugd op de vele mooie combinaties. Waar voorheen nog weleens voor eigen succes werd gegaan, daar waar een pass een betere optie was, werd nu constant de vrije man gezocht. Vanuit achteren werd constant de zijkanten opgezocht. En doordat iedereen goed mee kantelde was er altijd wel iemand aanspeelbaar. Zo scoorde we nog 2 mooie goals met 2x Davy als doelpuntenmaker. Davy kon deze goals maken door prachtige assists van Justin en Safouane.

De 2e helft begonnen we met Tijn op het middenveld. We hadden afgesproken om net zo goed te blijven overspelen, zodat we de score verder konden uitbouwen. Een goede uittrap van Bram kwam terecht op links bij Justin. Die gaf de bal breed op Bart die vervolgens de bal tussendoor stak op Davy die hem koelbloedig afmaakte. Safouane kwam er vervolgens in voor Davy en met 2 harde schoten kwam hij ook op het wedstrijdformulier. Justin scoorde nog zijn 2e en Sameh kon ook eindelijk scoren (na vele assists) en maakte de 10-0. Safouane maakte er ook nog 1 en was superblij met zijn hattrick. De 12e goal was nog voor Ryan. Hij vuurde een ware kanonskogel af die binnenkant paal in de kruising insloeg. Vroeger had je “Boris boem boem Becker” die bekend stond om zijn harde ballen op de tennisbaan, maar tegenwoordig hebben wij dus “Ryan boem boem Bol” op de voetbalvelden. Onder het toeziend oog van zijn keeperstrainer en opa kreeg Bram nog een goal tegen. Dit was een mooie actie van de speler van Altior waar de verdediging en Bram weinig aan konden doen. Hierna was de wedstrijd direct afgelopen en was iedereen superblij met de uitslag, maar vooral het vertoonde spel.

Volgende week spelen we wederom thuis en dit keer tegen ASC uit Oegstgeest. ASC heeft net zoals ons 1x gewonnen en 1x verloren, dus ik verwacht een spannende wedstrijd. Maar als we zo goed blijven spelen en trainen als de laatste weken, komt het helemaal goed!

Een trotse vader/begeleider!!