Ter Leede JO10-2 – ASC JO10-4 8-1 (4-1) Belofte maakt schuld……

(Sameh, de man in vorm!!)

Afgelopen zaterdag stond de 2e thuiswedstrijd op het programma. We mochten aantreden tegen ASC JO10-4, oftewel Ajax Sport Combinatie. Dit is de club waarvan die bekende club uit Amsterdam zijn naam gepikt heeft. ASC had een hele ruime overwinning geboekt op Meerburg en een kleine nederlaag geïncasseerd tegen SEV. Hierdoor wisten we dat het een goede tegenstander moest zijn.

We waren om 09:00 uur compleet (Erman was er gelukkig weer bij) en gingen mooi op tijd de kleedkamer in. In de kleedkamer kregen onze jongens eerst een compliment over hoe er getraind wordt. In het begin waren ze nog weleens bezig met andere dingen dan voetballen, maar de laatste weken wordt er goed en enthousiast getraind en dit mag ook weleens gezegd worden. Ook werd er door coach Johan een belofte gedaan. Als onze jongens veel inzet toonden en er werd goed samen gespeeld, dan zou hij, ongeacht de uitslag, trakteren op een zakje chips. Dus als onze jongens zouden verliezen, maar toch goed samenspelen en hun best doen, zou hij alsnog trakteren. De jongens waren hierdoor positief geprikkeld, want ondanks de barre weersomstandigheden kwamen ze als een raket uit de startblokken!

We begonnen met Bram weer in de goal. Bart centraal en Erman en Ryan aan de zijkanten. Safouane stond vandaag midmid en Sameh stond voorin samen met Davy. Justin begon als wissel en zou er later de 1e helft inkomen voor Bart.

Zoals gezegd, kwamen onze jongens als Usain Bolt uit de startblokken. Na louter een halve minuut had Safouane het net al gevonden. Hoewel…. Hij had de winkelhaak gevonden, want hij schoot de bal met een streep in de rechterbovenhoek. Direct na de aftrap schoten de jongens weer naar voren wat resulteerde in de 1e corner. Sameh nam hem op maat en gaf zo Davy een niet te missen kans en kopte hij hem in het lege doel. Binnen 2 minuten al 2-0 voor, wat een begin. De trainer van ASC wist niet wat hij mee maakte.

Na de 2-0 kwam ASC wat meer uit zijn schulp. Maar als ze dreigde erdoor heen te komen, was daar altijd onze Captain Bart om de gaten dicht te lopen. En als de bal er al doorheen kwam, keepte Bram goed ver uit zijn goal, zodat hij al deze ballen kon pakken.

Erman (en later Justin) en Ryan maakten het veld goed breed, zodat Bram van achteruit kon opbouwen. Dit was belangrijk, aangezien er een harde wind dwars over het veld waaide. Hieruit viel ook de mooiste goal van de wedstrijd! Ryan ontving de bal van Bram en pakte wat meters voorwaarts. Davy dook goed de hoek in en ontving de bal van Ryan. Met een splijtende voorzet bediende Davy Sameh die de bal in één keer hoog in de goal schoot. Een aanval uit het boekje. Alles klopte aan deze goal, het voetballen van achteruit, het bewegen zonder bal en het vrijlopen voor de goal!

ASC bleef wel degelijk meevoetballen en dit resulteerde dan ook in een mooie goal. Maar Ter Leede liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging door waar ze zo goed mee bezig waren, namelijk samen voetballen. Dit resulteerde nog in 1 goal voor rust, een prachtig afstandsschot van Erman.

Tijdens de rust gingen we met beide teams en ouders lekker limonade drinken in de dug-out. Het was inmiddels echt hondenweer. Er stond een harde wind en het ging steeds harder regenen.

Dit deerde onze jongens niet en gingen gewoon door waar ze gebleven waren. Safouane scoorde de 5-1 en 6-1 en Davy en Sameh maakten er ook beide nog 1. Zo kwam er een einduitslag van maar liefst 8-1 op het scorebord.

Wat ons echt ontzettend blij maakten was dat er heel goed samen gespeeld werd. Ook werd er heel geconcentreerd verdedigd en Bram bleef ook scherp, ondanks dat hij als een verzopen kat op het doel stond.

Bart heeft het goed onder controle centraal achterin en onze backs, Ryan, Erman en Justin doseren hun aanvalsdrang heel goed en gecontroleerd. Safouane heerst op het middenveld en waar hij voorheen soms weleens erg snel op doel schoot, heeft hij steeds meer oog voor degene die er beter voor staan. Davy scoort veel, maar ook hij heeft veel oog voor zijn medespelers. Tot slot Sameh. Sameh is echt de man in vorm. Hij geeft de ene assist na de andere en vooral de arbeid die hij levert op het veld is erg gaaf om te zien. Hou dit vol!!

Volgende week staat weer een uitwedstrijd tegen SEV op het programma. Ditmaal tegen JO10-2. Hier hebben we al van gewonnen in de beker, maar van onderschatting mag geen sprake zijn, want ze presteren goed in de competitie.

Nu blijft natuurlijk nog de vraag of de jongens een zakje chips hadden verdiend. Dit hadden ze zeker. Ook het zusje van Ryan had een zakje chips verdiend, want ondanks de herfstachtige weersomstandigheden, bleef ze haar grote broer aanmoedigen!

Een trotse vader/begeleider.