Ter Leede JO10-2 – Noordwijk JO10-5 11-0 (3-0) Met onze eigen Chilavert…..

(Bram was als keeper verantwoordelijk voor de 11-0)

Na een rustige periode i.v.m. de herfstvakantie stonden de mannen van JO10-2 weer te popelen om een wedstrijd te mogen spelen. Vandaag was Noordwijk JO10-5 de tegenstander. Deze konden we nog van de 1e bekerronde en we wisten dat deze horde te nemen was. Coach Johan was weer terug uit China waar hij veel geleerd had. Zo vertelde hij de jongens in de kleedkamer dat Chinezen heel goed kunnen samenwerken. Er zijn er immers zo onwijs veel, dat ze dit wel moesten doen. Wij moesten dit ook gaan doen om de verdediging uit elkaar te spelen. Noordwijk staat immers met heel veel mensen achter de bal en om openingen te creëren moesten we de bal het werk laten doen.

Na een goede warming-up begonnen we de wedstrijd niet heel geconcentreerd. De eerste lange bal van Noordwijk werd niet goed verwerkt door onze verdedigers, maar gelukkig was Bram wel meteen scherp en pakte de bal technisch goed uit de korte hoek. Dit schudde het team meteen wakker en het goede samenspel begon. We hadden namelijk ook afgesproken dat we de doelpunten vandaag niet gingen tellen, maar de assists.

We vonden constant de vrije man doordat er goed werd gelopen zonder bal. En al snel werd de 1e goal gemaakt en wat voor één. Justin paste de bal mooi naar Davy die de bal panklaar lag voor Safouane. Saf dacht niet na en schoot de bal keihard onderkant lat de goal in. De keeper van Noordwijk kon de bal alleen maar horen, zo hard was dit schot!

Waar voorheen nog weleens te snel voor eigen succes gekozen werd, zochten we nu soms te vaak voor de pass. Toch deed dit Amine en Johan erg goed om te zien. Een legio kansen volgen nog de 1e helft en Safouane en Justin brachten de ruststand op 3-0. Dit had al dubbele cijfers kunnen zijn en gezien het spelbeeld had dit ook niet onverdiend geweest. Bram had na zijn redding in de 1e minuut geen bal meer gehad. Dit kwam ook mede doordat het achterin met Bart, Erman en Ryan goed stond. Justin speelde erg aanvallend, maar vergat nooit zijn verdedigende taken. Safouane was weel ouderwets aan het sleuren op het middenveld en voorin werd iedere keer goed gelopen zonder bal, waardoor er goed kon worden opgebouwd vanuit achteren.

In de rust kregen de jongens complimenten voor het samenspel, maar ze mochten nu wel iets eerder op doel schieten. Het spelbeeld veranderde niet. Er werd nog steeds goed samengespeeld, maar er werd wel wat eerder op doel geschoten. Dit resulteerde dan ook in veel meer doelpunten. Achtereen volgens scoorde Davy, Safouane, Sameh, Davy, weer 2x Safouane. Zo stond het dus binnen “no time” 9-0. Het is dat de keeper van Noordwijk nog behoorlijk wat reddingen had, anders had de score nog hoger uitgevallen.

De mooiste was de 10-0 van Sameh. Na een splijtende aanval over links kwam Davy alleen op doel af. Hij speelde de bal keurig breed op Sameh die daardoor een niet te missen kans had. Dit willen we zien jongens, helemaal super!!!!

Bram kwam vervolgens na de goal van Sameh snel naar de kant toe om te vragen of hij een keer mee mocht met een corner. Hij stond namelijk al de gehele 2e helft bijna op de middenlijn en had helemaal niets te doen. Na kort overleg tussen de coaches mocht dit en prompt scoorde Bram met zijn borst uit een corner. Er werd nog even gedacht aan een handsbal, maar dit werd resoluut weggewoven door de goed lijdende scheidsrechter. Het mooie was dat het hele team achter de juichende Bram rende om het met z’n allen te vieren. Dit toont maar weer eens aan dat we een mooi en hecht team hebben.

Na de 11-0 floot de scheidsrechter af. De gedrevenheid van onze jongens bleef groot en dat resulteerde in 0 gemiste penalty’s. Ook liet Bram geen enkele penalty door.

Na afloop gingen we nog met z’n allen op de foto voor de Hoogvliet actie.

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen M.M.O. JO10-1 te Hoogmade. Als we zo spelen als vandaag, dan verwacht ik weer een mooie pot.