Ter Leede JO10-2 – Voorschoten ‘97 JO10-5 7-1 (6-0) Hoor de wind waait over de Roodemolen….

Vandaag mocht ons sterren ensemble aantreden tegen Voorschoten ‘97. Tegen deze tegenstander hadden we al gespeeld in de beker en bleek toen een lastige klus. We waren dan ook op onze qui-vive en dachten zeker niet te licht over deze tegenstander. De wind ging ook steeds harder waaien en dat kan ook behoorlijk veel invloed hebben op het spel. Ook was er wat spanning in de ploeg. Niet zo zeer over deze wedstrijd, maar meer of onze grootste kindervriend vandaag wel zou aankomen….

Na een kleine zoektocht hadden we het team compleet en gingen we richting kleedkamer 11. Na een korte bespreking waar alle afspraken werden doorgenomen, gingen we naar buiten voor de warming-up. Deze was gelijk scherp wat de coaches een geruststellend gevoel gaf.

We begonnen de wedstrijd met Bram weer in de goal. Ryan en Justin op de backs en captain Bart centraal achterin. Safouane op z’n vertrouwde positie op het middenveld en Davy en Sameh (die gelukkig weer beter was) voorin. We begonnen met de wind in onze rug en meteen was duidelijk dat Voorschoten ’97 ons geen cadeautjes ging geven. Het fysiek sterke team, met spits Jelle en het meisje (haar naam is mij helaas ontgaan) als uitblinkers, zetten Ter Leede gelijk onder druk, ondanks dat ze de straffe wind tegen hadden. De 1e 5 minuten waren dan ook echt voor Voorschoten, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De verdediging stond goed en na 5 minuten kwamen we er goed voetballend uit. De opbouw begon iedere keer bij Bram die goed de backs aanspeelde. Zo slopen we naar voren en de 1e kans was gelijk raak. Justin zette hoog druk en daardoor kreeg Safouane de bal. Hij speelde de bal goed breed op Ryan, die vervolgens de bal teruggaf aan Saf. Safouane haalde vervolgens verwoestend uit en de bal, gedragen door de wind, sloeg als een granaat in in de kruising, 1-0. Dit was het begin van 2 minuten waarin we 3 goals scoorde. De 2e goal was van Ryan, die vandaag á la Marcelo van Real Madrid de gehele rechterkant bestreek. Ryan kreeg de bal van Bart aangespeeld en liep op. Niemand van Voorschoten kon hem stoppen en hij schoot de bal heel beheerst in de goal, 2-0. De 3e goal was de mooiste van Ter Leede. De bal kwam eerst nog tussen onze verdediging en Bram in. Doordat Bram goed uitkwam, kon hij de bal onderscheppen en deze meegeven aan Justin. Justin paste hem vervolgens snel door naar Davy die hem vervolgens weer goed mee gaf aan de mee opgekomen Ryan. Ryan paste hem weer in één keer door naar Sameh die daardoor een niet te missen kans kreeg, 3-0. Een aanval over meerdere schijven met hooguit2x raken. Niet alleen de supporters van Ter Leede klapte voor deze goal, maar de supporters van Voorschoten konden ook niets anders doen te klappen voor deze wonderschone goal.

Na een minuut of 7 stond het dus in een keer 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Bart werd halverwege de 1e helft gewisseld voor Erman die zijn plekje centraal achterin overnam. Ondanks de vreemde positie voor Erman, deed hij dit naar behoren en waren er geen kansen meer voor Voorschoten. Ryan stormde weer eens mee naar voren en wederom was hij niet te stoppen voor de spelers van Voorschoten. Met een bekeken punter schoot hij de 4-0 erin.

De wind ging steeds krachtiger waaien en daar maakte wij goed gebruik van. Bram had mee 2 puntgave uittrappen 2x Davy alleen voor de keeper gezet en beide keren wist Davy deze kansen te benutten, waardoor we gingen rusten met een comfortabele 6-0 voorsprong.

In de rust werd er besproken dat we de bal nu laag moesten houden, aangezien we de wind tegen hadden. Sameh mocht even uitrusten en Bart kwam weer op zijn eigen positie. Erman ging weer naar links en Justin mocht voorin gaan spelen op het plekje van Sameh. Later mocht Justin ook nog midmid staan en hierdoor had hij op 3 verschillende posities gespeeld vandaag. Dat is niet makkelijk, maar Justin deed dit voortreffelijk!

We kregen de 2e helft nog wel wat kansen, maar we hadden veel last van de wind. We kwamen er moeilijk uit, ondanks dat we iedere keer wel goed gingen opbouwen. De 6-1 hing in de lucht, maar het duurde nog lang voordat deze viel. Na een minuut of 20 viel dan toch de goal voor Voorschoten. Jelle nam de corner en deze werd goed naar de zijkant weggewerkt. Toch kwam de bal weer bij Jelle en die haalde verwoestend uit. De bal ging hard met een curve zo de kruising in. Dit was de mooiste goal van de wedstrijd en het geluk straalde dan ook af van de spits van Voorschoten.

Uiteindelijk kregen wij ook nog een goal. Na een goede counter was het Davy die aan het einde van deze snelle aanval stond en de eindstand op 7-1 bracht. De penalty’s werden door beide kanten goed genomen en wij kregen nog de complimenten van Voorschoten voor ons goede spel. Dit geeft een hoop vertrouwen voor a.s. zaterdag. Dan is namelijk de kraker tegen VUC JO10-1. VUC is samen met ons de koploper, alleen zij hebben een nog beter doelsaldo. Als we winnen is de kans dus groot dat we winterkampioen gaan worden, maar laten we niet op de zaken vooruitlopen.

Aanstaande vrijdag dus vroeg naar bed allemaal, want om 09:00 uur is de aftrap in Den Haag!