Ter Leede JO10-2 – Voorschoten ‘97 JO10-6 5-0 (1-0) Ook JO10-2 overwintert

(Safouane in actie)

De najaars competitie is inmiddels ten einde en de jongens van de JO10-2 hebben hierin net niet het kampioenschap behaald. Helaas bleek VUC JO10-1 net een maatje te groot. Echter zijn we keurig 2e geworden met een gemiddelde van bijna 11 goals per wedstrijd. Mooi om nog te vermelden is dat echt iedereen gescoord heeft deze competitie, zelfs keeper Bram stond op een mooi aantal van 5 goals totaal.

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit was de bekerwedstrijd tegen Voorschoten JO10-6. Zij hebben het goed gedaan in de 2e klasse, dus we konden aan de bak. Bart was er vandaag niet bij en Bouwe was zijn vervanger.

De wedstrijd was voor het eerst dit seizoen op veld 8. Het duurde dan ook even voordat het grote publiek de deze bekerclash gevonden had, aangezien we tot nu toe al onze wedstrijden op veld 2 gespeeld hadden.

Na een wat tamme warming-up begonnen we de wedstrijd in de volgende opstelling: Bram op de goal, Justin op links, Erman centraal en Ryan op rechts. Op het middenveld stond Safouane en voorin stonden Sameh en Davy. Bouwe moest nog even bijkomen van zijn eigen wedstrijd, welke helaas verloren ging met penalty’s.

Zoals al eerder vermeld, was de warming-up een beetje tam. Dit was dan ook direct te merken aan de start van onze jongens. Er werd te weinig gelopen zonder bal en de concentratie leek ver te zoeken. Zo sprongen er veel ballen van de voeten bij de aannames, kwamen passes niet aan en verloren we te veel duels. Ondanks het mindere spel, was het kwaliteitsverschil nog steeds erg groot. Op een aantal terugspeelballen na heeft Bram geen bal op doel gehad.

Langzamerhand begon het spel wel te verbeteren en begonnen we kansen te creëren. Echter stonden de jongens van Voorschoten steeds in de baan van het schot of het schot was een prooi voor de keeper van Voorschoten. Deze keeper had Voorschoten speciaal laten invliegen uit Engeland voor de wedstrijd, want ze hadden al gezien op voetbal.nl hoeveel goals wij konden maken.

Gelukkig konden we toch nog scoren in de 1e helft, want het leek heel lang 0-0 te blijven. Justin kreeg de bal op links, die de bal goed aannam en de bal doorspeelde naar Safouane. Safouane was trouwens een van de weinigen die wel zijn niveau haalde de 1e helft. Hij gaf een prachtige assist op Davy die de bal met een sliding de goal inwerkte. De goed fluitende scheidsrechter floot direct voor rust.

In de rust werden de jongens nog even extra wakker geschut door Amine en Johan. Dit resulteerde direct in de 2-0 van Sameh. Na een typische dribbel van Sameh kwam hij alleen voor de keeper en schoot de bal beheerst in de korte hoek.

De jongens hadden gelukkig zelf door dat ze er een tandje bij moesten zetten om een goed resultaat te krijgen. Er werd zodoende nog 3x gescoord door Sameh, Safouane en Erman. De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar de keeper van Voorschoten was vaak een sta in de weg of de er werd net over of naast geschoten.

Zo zie je hoe belangrijk een goede warming-up is en dat iedere wedstrijd geconcentreerd gespeeld moet worden. Gelukkig was de 2e helft stukken beter dan de 1e helft en gaan we met een goed gevoel de winterstop in.

De coaches zijn erg tevreden over de 1e seizoenshelft. Ondanks het vaak grote krachtsverschil bleven de jongens goed voetballen en toonden ze de juiste mentaliteit.

Allemaal heel fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling. En voorzichtig met vuurwerk hè jongens!!