Ter Leede JO11-1 de tranen voerde de boventoon

Ter Leede JO11-1 – Quick Boys JO11-1 eindstand 3-4

Voor de tweede speelronde in de najaarscompetitie kwam de bekerwinnaar Quick Boys op bezoek. In de vorige ontmoeting trakteerde de Blauw Witte narren met topscorer Jesse Ter Leede op 10 tegendoelpunten. Ter Leede coach Cody had zijn team dan ook op meerdere plekken aangepast aan de tegenstander. Quick Boys spits Jesse werd de gehele wedstrijd geschaduwd door middenvelder Sam. Zijn tweede omzetting leverde binnen 2 minuten al resultaat op. Floris bediende gelegenheidsspits Thymen die de QB keeper op het verkeerde been zette, 1-0. Na 10 minuten liet Quick Boys zien waarom zij de onbetwiste beker kampioen waren. Door snel om te schakelen wisten zij de gelijkmaker te scoren, 1-1. Ondanks deze tegenslag bleef Ter Leede goed de aanval zoeken. Maar de uitblinker aan Katwijkse zijde keeper Derrek voorkwam dat Ter Leede weer op voorsprong kwam. Na 22 minuten wist Ter Leede spits Job pas weer te scoren. Na een duidelijke overtreding op Chris schoot hij de terecht toegekende penalty feilloos binnen, 2-1. De grootste Nar kon de penalty echter niet verkroppen. Wijdbeens onder luide vocale omlijsting baande hij zich een weg over de natte grasmat. HIj bedaarde pas enigszins nadat zijn secondanten de gelijkmaker scoorden in de laatste minuut voor de rust, ruststand 2-2.

In de tweede helft kwam Ter Leede ten derde malen op voorsprong. Eerdere schoten van Mats waren uiteen gespat op de lat en de vuisten van keeper Derrek. Deze keer raakte hij de bal niet goed maar de keeper kreeg geen vat op de gladde bal, 3-2 voor Ter Leede. 9 minuten voor het einde had Thymen de wedstrijd op slot kunnen gooien. Hij stormde af op het vijandelijke doel maar in plaats van te passen ging hij voor eigen succes. Zijn schot scheerde voorlangs. Ter Leede probeerde met vereende krachten de voorsprong over de eindstreep te trekken. Verdediger Tijs moest echter moegestreden het veld verlaten waarna het noodlot toe sloeg. Ter Leede keeper Jelle ontfermde zich over de bal maar deze werd uit zijn handen getikt. Hierdoor kwam Quick Boys nogmaals langszij. 3 minuten voor het einde kwamen de bezoekers zelfs voor het eerst deze ochtend op voorsprong, 3-4. Ter Leede kwam deze tegenslag niet meer te boven, eindstand 3-4.

Het tactisch plan had gewerkt. De angel van de Quick Boys aanval was verwijderd en lange tijd was Ter Leede de bovenliggende partij geweest. Maar oog in oog met de keeper faalde menig Ter Leede aanvaller. De secondanten van Cody konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Toch voerden voornamelijk tranen de boventoon.