Ter Leede JO11-2: Eerste overwinning in de tweede klasse!

Warmunda JO11-1 – Ter Leede JO11-2 eindstand 3 – 5

Deze zaterdag stond de derby tegen het vlaggenschip van Warmunda op het programma. Na een gelijkspel en twee verliespartijen waarin we het betere van het spel hadden, werd het nu tijd om de punten mee te nemen naar de Roodemolen.

Vanaf de start bleek Warmunda goed te combineren en zette ons onder druk. Binnen 5 minuten was het al raak met een schot in de hoek dat onze keeper Robbert kansloos liet. Deze knal zorgde er meteen voor dat Ter Leede ook wakker was. Met goede combinaties zorgde Tim met een afstandsschot voor de terechte 1-1! Vlak voor het einde van Q1 kreeg Ter Leede nog een corner. Jens wist de bal knap in de hoek te trappen, zodat we met 1-2 de time-out in gingen.

In Q2 begon het spel weer van vooraf aan. Warmunda maakt snel de 2-2 met een laag schot in de korte hoek. Ter Leede ging daarna weer op zoek naar de voorsprong. Met een schot op de paal was Quinten heel dichtbij. Dawid was het die na een mooie dribbel de 2-3 op het bord zette. Mooi op tijd voor de limonade.

In de rust ging Robbert de spits in en pakte Jesper de keepershandschoenen op. De limonade viel niet helemaal goed, want na 20 seconden liet Warmunda met een lobje de keeper kansloos (3-3). Helaas moesten Mees en Dawid met blessures het veld uit. Jette en Quinten konden daardoor weer snel het veld in. In het zelfde kwart was het Robbert die op een assist van Tim raak schoot. Warmunda werd nog wel gevaarlijk, maar de verdediging met Lars, Quinten, Zahir en keeper Jesper lieten de aanvallers kansloos.

In het laatste kwart ging het spel op en neer. Tim schoot de bal van afstand op de paal. In de actie daarna maakte Robbert zijn tweede en was de wedstrijd gespeeld. Een mooie 3-5 overwinning in een spannende pot voetbal.