Ter Leede JO11-1 Katwijk JO11-2 Oude bekenden op veld 2B

Veel bezoekers op sportpark de Roodemolen voor de derby tegen Katwijk. Naast de verslaggever van Ter Leede TV stonden ook de erevoorzitter van DOCOS en zelfs een scout van Ajax langs de lijn. Zij waren speciaal gekomen omdat Alexander en Fedde weer eens hun kunsten vertoonden op het kunstgras van veld 2B. Maar deze keer als bezoekers in het oranje zwart van Katwijk JO9-2. Naast deze veel besproken transfers was de Ter Leede selectie afgelopen zomer verder uitgedund door het vertrek van Alex naar Feyenoord en Thomas naar Quick Boys. Ondanks dit kwaliteitsverlies was het Ter Leede dat brutaal vanaf het eerste fluitsignaal de aanval zocht. In de derde minuut was Xavi dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet werd gestopt door de keeper met pet. Dit was meteen het laatste optreden van de topscorer van Ter Leede. Hij kon niet meer verder en werd vervangen door Archaf van Ter Leede E3. Dan uit het niets de openingstreffer voor Katwijk. Centrale verdediger Timo anticipeerde helemaal verkeerd op de ingooi waardoor Katwijk opeens met 2 man sterk voor keeper Maarten opdook. 0-1 voor de bezoekers in de 6de minuut van de wedstrijd. Deze snelle achterstand leek het spel van Ter Leede te verlammen. Pas na het inbrengen van Levi voor Martijn in de 16de minuut was er meer druk op doel van Katwijk maar verder dan een serie aan hoekschoppen kwam Ter Leede niet. Katwijk teisterde nog wel de dwarslat in de laatste minuut voor rust. De spelers gingen ondanks 75% balbezit rusten met een 0-1 achterstand.

tlkatwijk2In de tweede helft werden de bezoekers weer naar achteren gedrukt. Maar ook nu wisten ze het verschil in kwaliteit te compenseren door een tomeloze inzet. Tot Achraf in de 30ste minuut zijn directe tegenstander Fedde met een individuele actie omspeelde. Hij bood Milan een niet te missen kans op de gelijkmaker, 1-1. 6 Minuten later werd Milan onreglementair gestopt net buiten het keepers gebied. De vrije trap van Rein was een rechte streep in de verre hoek, 2-1. In het schot zat alle frustratie over het bar slechte spel van Ter Leede. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar vooral door goed verdedigend werk van Kaya. Terwijl pinchhitter Martijn nog een kans had om de wedstrijd voorgoed op slot te doen, Eindstand 2-1.

tlkatwijk4

Ook in de vierde bekerronde is Ter Leede JO11-1 nog steeds ongeslagen. Maar het vertoonde spel was dramatisch slecht en van het flitsende aanvalsspel van vorige week was niks meer over. Dus genoeg verbeterpunten voor de training want volgende week wordt er afgereist naar sportpark ’t Duyfrak in Katwijk waar Valken’68 JO-1 de tegenstander is. Ook dit team zal net als Katwijk tot op het bot gemotiveerd zijn na het debacle van vorige seizoen https://youtu.be/GvU6Os812FY . Maar ook de Valken hebben hun beste speler, Jack, zien vertrekken naar Feyenoord.