Ter Leede JO11-1: Lisse is een maatje te groot

Zaterdag 5 September. Eindelijk, de competitie was weer begonnen. JO11-1 mocht de openingswedstrijd in Lisse spelen. De week daarvoor had het team een zeer succesvolle vriendschappelijke campagne afgesloten met een fantastische bekeroverwinning op Docos in Leiden. Een 13-0 zege wordt natuurlijk niet altijd geboekt en dit gaf dan ook een goede boost aan het zelfvertrouwen. Lisse is natuurlijk wel van een ander kaliber, maar met een bleek zonnetje aan de ochtendhemel werd er strijdvaardig afgereisd naar onze noorderburen.

Ons team van Ter Leede begon helaas wat timide en schuchter aan de wedstrijd. Lisse was gewoonweg feller en joeg goed door op de bal. Een paar kleine kansjes van Lisse in het begin hadden onze spelertjes wat wakker moeten schudden. Tim en Thijmen hadden wel een kansje om het doel te treffen. Maar Lisse gaf aan dat zij op dat moment de sterkste waren, door de 1-0 aan te tekenen. En iets later in het eerste kwart van de wedstrijd was het alweer raak. Balverlies voorin luidde een tegenaanval van Lisse in. Een goede combinatie over de flank mondde uit in het tweede tegendoelpunt. Op dat moment zijn beide partijen wel gelijkwaardig in het veldspel, Lisse was echter gevaarlijker en ging vooral veel beter om met de geboden kansen.

Het tweede deel van de eerste helft liet zien dat Lisse plannen had om de voorsprong van 2-0 snel verder uit te breiden. Wederom gingen ze fel van start en kregen dus ook pardoes 2 grote kansen. De eerste kans werd nog door henzelf om zeep geholpen, de tweede kans was een puike redding van Pepijn. Wederom balverlies aan onze kant zorgde voor de terechte 3-0. En de storm van FC Lisse ging niet liggen. De jongens bleven fel. Ter Leede speelde zich niet onder deze druk uit. Als ze al uit de verdediging kwamen, werd de bal snel door Lisse veroverd. Nogmaals balverlies voorin en teveel spelers voor de bal maakte dat de ruststand van 4-0 op het scorebord stond. Voor het rustsignaal maakte Pepijn nog wel een prachtige redding op een afstandsschot. De paar kleine kansjes die Ter Leede daar tegenoverstelde waren helaas niet afdoende.

Tweede helft. De meegereisde toeschouwers waren bang dat het een volledige afstraffing zou worden. Dit bleek gelukkig niet het geval. Na de rust kwam Ter Leede beter uit de startblokken. Hoewel Lisse nog steeds fel speelde en af en toe ook over de schreef ging, waren er nu meer en betere kansen voor onze pupillen. En zowaar, een pass van achteruit van Daniel op Tim zorgde voor het eerste doelpunt. Het was een klutsbal, maar die tellen ook. Dat bracht de burger moed! Ongelukkig balverlies achterin, zorgde meteen dat dit kleine sprankje hoop meteen vervloog. De bal sprong van een voet en Lisse maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje. De kopjes bij Ter Leede gingen hangen. Meteen maakte Lisse daar ook gebruik van en scoorde met een mooi schot de 6-1.

Na een laatste oppepper van coach Nick werd de wedstrijd in het laatste kwart toch nog met beter voetbal en meer dreiging afgesloten. Een mooie voorzet van Daniel voor het doel werd nog jammerlijk gemist en Jayden liep zich helaas vast na een geweldige rush van achteruit. Maar daarna was het dan toch wel raak. Wederom de combinatie “voorzet Daniel, afronding Tim” zorgde voor het tweede doelpunt van Ter Leede. En er volgde zelfs nog een derde doelpunt. Bram nam een vrije trap van eigen helft. Met een mooie, lange pass bereikte hij Ravi, die goed doorliep. Met een droog intikkertje zorgde hij uiteindelijk voor een iets draaglijker eindstand van 6-3.