Ter Leede JO11-1 naar kwart finale jeugd beker West 2

De achtste finale van de Zwaluwen jeugd beker bracht Ter Leede JO11-1 naar het centrum van het Groene Hart. Tegenstander in dit veenweide gebied was vv Moordrecht JO11-1. Bij deze club debuteerde ooit Memphis Depay op de Nederlandse velden. Ter Leede was hier niet van onder de indruk en trok vanaf het eerste fluitsignaal het spel naar zich toe. Dit resulteerde na 2 minuten al in de openingstreffer voor de rood gele bezoekers. De splijtende pass van Timo werd door Xavier in de verre hoek geschoten, 0-1. Nog geen 5 minuten later was het de opgekomen linksback Martijn die de bal kon binnen schieten, 0-2. Heirna leek Rein in nog geen 60 seconden de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Eerst scoorde hij uit een scrimmage en daarna een vlammend afstandsschot 0-4 in de 10de minuut van de wedstrijd. Ondanks het slechte begin vochten de Moordrechters zich terug in de wedstrijd. Ze wisten eindelijk de ruimtes over de flanken nu wel te benutten. Lang wist keeper Maarten zijn doel schoon te houden maar ondanks enkele fabelachtige snoekduiken moest ook hij buigen. De eerste treffer van vv Moordrecht viel in de 12de minuut van de wedstrijd. Ter Leede spits Milan had in dit fysieke geweld reeds het onderspit gedolven en verliet met een pijnlijke enkel het veld. In de tweede minuut blessuretijd was de spanning weer terug in de wedstrijd. Moordrecht verkleinde de achterstand tot een overbrugbare 2 doelpunten, Ruststand 2-4.

Na een lange rust periode in de kleedkamer betraden de teams dan eindelijk weer het veld voor de tweede speelhelft. Moordrecht probeerde er uit alle macht nog wat van te maken en de Ter Leede spitsen waren niet bij machten om de genade klap uit te delen. Len kwam net een voetje te kort. Uiteindelijk was het middenvelder Xavier die weer wist te scoren. Zijn afstandsschot verdween in de verre kruising, 2-5 in de 30ste minuut. Binnen de minuut scoorde Moordrecht hun derde doelpunt, 3-5. Een onnodige overtreding op het middenveld werd verzilverd, 4-5. Het thuispubliek zweepte het team op voor de laatste minuten want zo dichtbij de kwartfinale waren de veenweiders nog niet geweest. De hernieuwde hoop duurde welgeteld 2 minuten. Spitsen Len en Milan stonden opeens oog in oog met de Moordrechtse keeper maar hun inzet werd gestopt op de lijn. De rebound van Xavier verdween via een opzichte handsbal naast het doel waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Even was er discussie in het veld over de penalty rangorde maar uiteindelijk schoot Xavier de bal onberispelijk binnen, een hattrick in de 41ste minuut en een eindstand van 4-6 in het voordeel van Ter Leede. Het eerste verlies voor vv Moordrecht in 2017 betekende een plek in de kwart finale van de Zwaluwen jeugd beker West 2 voor Ter Leede.

Centrale verdediger Timo op de foto met het shirt van Memphis in de kantine van vv Moordrecht