Ter Leede JO11-1 – Noordwijk JO11-2 5-0 (2-0) Terugkeer?

(van een onzer verslaggevers)

Nadat de verslaggever een aantal weken last had van een writers block, was hij deze week weer present om verslag te doen van de wedstrijd van de mannen van TL JO-11.

De mannen waren goed uit de winterstop gekomen, gezien de uitslagen (Docos uit, 1-13 en DOSR uit 0-3). De volgende scalp aan als prooi moesten de Noordwijkers van VV Noordwijk worden. Uit was er zeer moeizaam gewonnen, dus we waren gewaarschuwd. Zonder inzet en beleving is elke wedstrijd gewoon lastig en men begint iedere wedstrijd weer met 0-0. Met de opstelling Maarten in de goal, Martijn, Timo en Levi als achterhoede, Rein op het middenveld en voorin Xavier en Kaya. Milan begon als wissel.

De mannen begonnen fel aan de wedstrijd, maar waren erg onnauwkeurig in de passing en veel ballen kwamen ook niet op de juiste plek van bestemming. Het oogde hierdoor ook rommelig, maar zonder dat men echt in de problemen kwam. Echte grote kansen vielen er inde beginfase dan ook niet te noteren. Een aanval was wel goed, Kaya zet de aanval op, geeft aan Xavier en die geeft goed voor op Levi die de bal niet helemaal goed raakt en hierdoor de keeper de kans geeft om te redden.

TL komt wat beter in het spel, neemt iets meer risico en krijgt nog een schietkans voor Kaya die de keeper redt en in de rebound schiet Kaya bijna de lat doormidden. In deze fase laat ook Noordwijk zich niet onbetuigd en de rechtsbuiten loopt door maar Maarten staat op zijn post en brengt redding. Toch komt de ploeg op een terechte 1-0 voorsprong. Xavier loopt goed de ruimte in en ontvangt de bal van Kaya, hij schiet op de goal, de bal lijkt voorlangs te gaan, maar de verdediger van Noordwijk schiet de bal pardoes achter zijn eigen keeper. Dit is wat de ploeg nodig had. Na nog wat hele en halve kansen, waarbij de keeper een sta inde weg blijkt te zijn, komt de bal via een kluts bij Kaya terecht, die kapt en draait en krijgt een beetje ruimte, geeft de bal goed voor en Milan staat helemaal vrij, kan bij wijze van spreken zijn haar nog goed doen, en schuift de bal zeer koelbloedig achter de keeper van Noordwijk, 2-0. Dit is ook de ruststand.

De technische staf spreekt de mannen vermanend toe, er wordt teveel met de bal gelopen en daardoor duurt het te lang voordat ze kansen creëren.

De 2e helft gaat dit wel iets beter en creëren ze wederom een aantal kansen. Maar helaas staat het vizier niet helemaal scherp. Echter er ontstaat een vesting om de goal van Noordwijk, die er niet uit meer kunnen komen, maar TL weet niet echt te profiteren van dit overwicht. Uiteindelijk krijgt men loon naar werken. Milan gaat over de rechterkant ervan door, passeert de verdediger en behoudt het overzicht, geeft voor en Rein loopt de bal prima binnen, 3-0. Hierna schiet Rein ook nog van afstand bovenop de lat. Timo, die achterin heerst en hierdoor zijn back het vertrouwen geeft om mee op te komen, blijft achterin rustig en geeft de spits van Noordwijk geen kans om gevaarlijk worden.

Ook de 4-0 is een mooi combinatie. Milan passeert wederom de back van de tegenstander en geeft de bal breed op Xavier, die deze kans niet lat liggen en hem goed afmaakt. De 5-0 is echter de mooiste goal van de ochtend. Kaya speelt de bal op Milan die houdt de bal vast en legt terug op Rein, die speelt diep, bal komt bij Xavier en die is niet zelfzuchtig en geeft de bal breed aan Martijn, die hem keurig binnen werkt.

Hierna nog een paar mogelijkheden, maar echt veel noemenswaardig is er niet meer te benoemen. Hierdoor blijft d ploeg de fiere koploper in de 1e klassen met slechts 2 verliespunten. Echter, men had hier zeker aan het doelsaldo kunnen werken als men wat zuiverder was geweest in de passing en de afwerking, maar dit is iets wat op de training zeker geoefend kan worden.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen FC Oudewater JO11-1, op sportpark de Roodemolen. De volgende ronde in het bekeravontuur van mannen van Ter Leede. De aftrap is om 08:30. Voorwaarts Ter Leede