Ter Leede JO11-1 – Quick Boys JO11-2 Speeltuinvoetballers?

(van een onzer verslaggevers)

Afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Quick Boys JO11-2 (E2). De trainingsweek was rommelig verlopen met altijd wel minimaal een afwezige door allerlei omstandigheden en dus iedere keer een wisselende samenstelling. Gelukkig op zaterdag iedereen weer aanwezig en fit om te spelen. We starten met Maarten in het doel, Martijn, Timo en Kaya vormen de achterhoede. Rein op het middenveld en voorin Milan en Xavier. Levi is de wissel deze ochtend.

Als de scheidsrechter fluit (de neef van Levi, en die floot een goede wedstrijd) voor de start begint TL eigenlijk zoals dit al gedurende het hele seizoen gaat. Bal proberen rond te spelen. Echter vandaag gaat het toch anders dan normaal. ER is veel onnauwkeurigheid in de passing, er wordt teveel met de bal gelopen en ook de tegenstander geeft uitstekend partij, waar bij zeker het fysieke niet geschuwd wordt, maar op een juiste manier.

De wedstrijd gaat dan ook redelijk gelijk op en er valt niet echt een duidelijk bovenliggende partij te noemen. Toch is het TL wat de eerste kansen krijgt, uit een corner kopt Timo net over. Rein met een individuele actie die wordt gesmoord door de defensie van QB, maar echt grote kansen krijgt het niet. Het tweede gedeelte van de eerste helft komt TL er iets beter in. Een steekbal van Rein, waarbij Milan net een teenlengte tekort komt om het beslissende tikje te geven.

Hierna volgt een van de hoogte punten van de thuisploeg. Na goed verdedigend werk van de achterhoede heeft Maarten de bal, die gooit hem naar Martijn. Die speelt de terug gezakte Milan in, die speelt breed op Rein en stuurt Xavier weg. Die schiet beheerst op de goal…, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Uit de tegenaanval is het QB, wat doorkomt en Maarten weet te passeren, 0-1. TL gaat proberen om de achterstand te repareren, maar slaag daar niet echt in. Helaas komt QB zelfs op een 0-2 voorsprong. Een diepe bal, die twee keer ongelukkig wordt geraakt, waardoor de spits alleen op Maarten af kan gaan. Die komt nog wel goed zijn doel uit, dwingt hem enigszins naar buiten, maar kan de tegentreffer niet voorkomen. Met deze stand is de rust bereikt.

In de rust probeert het technisch hart de neuzen weer de juiste kant op te krijgen. Met Levi voor Milan en Kaya daardoor voorin begint TL aan de 2e helft. Deze was zeker beter dan de eerste en ontbreekt het aan wat geluk om de anschluss treffer te maken. Zowel Kaya als Rein raken de lat, maar hij valt er niet in.

14560223_1136082099778702_8600512052956329199_o

Met Milan voor de moegestreden Xavier gaat TL va-banque spelen om toch nog een punt er uit te slepen. Hierdoor ontstaat er automatisch ruimte voor de tegenstander wat ook de beste mogelijkheden krijgt, maar Levi weet met zijn snelheid vaak nog net de bal weg te krijgen. Aan de andere kant krijgt TL nog wel wat schietkansen, maar de QB keeper lijkt onpasseerbaar en keept de wedstrijd van zijn leven (of er zit een magneet in zijn handschoenen). Uiteindelijk fluit de scheids voor het eindsignaal en heet QB terecht gewonnen.

TL was vandaag niet goed genoeg om de tegenstander stuk te spelen. Uithuilen en opnieuw begingen dan maar. Er komen nog genoeg wedstrijden dit seizoen. Noemenswaardig nog is het gelijke spel tussen DOSR en Rijnvogels, waardoor we nog steeds kans hebben om eerste te eindigen in de beker poule.

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Foreholte JO11-2, aftrap is om 10:45. Er kan dus uitgeslapen worden. Voorwaarts Ter Leede.