Ter Leede JO11-1 – Rijnvogels JO11-1 Pechvogels van de Kooltuin

Voor de derde speelronde kwam de runner up van het bekertoernooi Rijnvogels JO11-1 op bezoek op sportpark de Roodemolen. De Vogels van de Kooltuin in Katwijk hadden in de bekerpoule hetzelfde aantal punten verzameld. Het doelsaldo van Ter Leede was echter veel beter en daarom zal deze ploeg onder leiding van hoofdcoach Lars Ciggaar verder bekeren. Na twee competitierondes in de 1ste klasse bezetten beide ploegen weer de bovenste plekken.

Ter Leede begon wat terughoudend aan de wedstrijd maar wist toch de eerste grote kans te creëren na 9 minuten voetbal. Een voorzet van Levi vanaf de achterlijn werd binnen gekopt door de linkerspits Xavier. De goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt echter af want het bleek dat de bal al volledig over de achterlijn was geweest. Na 15 minuten dan toch de openingstreffer. De verdediging van de Vogels was even de organisatie kwijt na het inbrengen van verse kracht Len en de daarbij horende spitsen wissel. Prompt had Rein de ruimte om verwoestend uit te halen. Het droge schot in de verre hoek was te machtig voor Boaz, de keeper van Rijnvogels. 4 minuten later was het weer Rein die scoorde. Deze keer ontdeed hij zich van maar liefst `twee tegenstanders en vond dezelfde hoek. De ruststand werd in de 19de minuut bepaald op 2-0.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de 3-0 stond al op het scorebord. De ongelukkige rechtsback van Rijnvogels tikte de voorzet in zijn eigen doel. In de 29 minuut de kans voor debutant Len om te scoren in zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht. De keeper van Rijnvogels wist zijn inzet echter te stoppen. Zijn spelhervatting was een prooi voor Rein en met zijn afstandsschot voltooide hij zijn hattrick, 4-0. Hierna verslapte het spel van Ter Leede en was de organisatie even zoek door de wissel van de ijzersterk spelende Kaya. De Kooltuinstrijders wisten zowaar enkele kansen af te dwingen. In de 40ste minuut moesten keeper Maarten en Kaiser Timo dan het eerste tegendoelpunt na 140 minuten speeltijd toestaan. In de allerlaatste minuut stormde spits Xavier alleen op het doel af. Hij leek de bal te verspelen maar met een uiterste krachtinspanning bood hij Milan een niet te missen kans, eindstand 5-1.

Werd deze krachtmeting in de bekercompetitie pas in de laatste minuut beslist, vandaag stapte Ter Leede overtuigend als winnaar van het witte veld. De Kooltuinstrijders waren de pechvogels waar ze liever een kraai hadden willen zijn. Nu maar hopen dat Martijn snel hersteld is zodat hij weer kan aansluiten bij de trainingen.